Hiihtäjä ja pilkkijä järven jäällä, taustalla pieni saari.
Talviliikuntaa Kuopiossa. Kuva: Vicente Serra

Ammenna talveen iloa liikunnasta

Talvella Kuopiosta löytyy runsaasti mahdollisuuksia liikkua. Pakkastakaan ei pidä pelätä.

Mitä ilmaisia talviliikuntakohteita suosittelet?

“Talvella hiihtoladut ja Kallaveden luistelualueet ovat ihan ykkösjuttuja. Kuopion latuverkosto on Suomen pisimpiä. Liikkua voi myös kävellen ja pyöräillen hyvin hoidetuilla kaduilla, mikä on hyvää arkiliikuntaa. Järvellä voi luistelun lisäksi pilkkiä, ja avantouinti on suosittua. Kannattaa muistaa myös pulkkamäet ja lähiliikuntapaikkojen luistelukentät”, kertoo Kuopion kaupungin liikuntakoordinaattori Antti Syrjäläinen.

Mitä muuta kaupunki tarjoaa liikuntarintamalla?

“Talvipäivinä toki palvelevat myös sisäliikuntapaikat. Etenkin pienten koulujen saleja saa lyhyelläkin aikavälillä varattua iltakäyttöön edullisella tuntihinnalla. Salissa voi esimerkiksi pelata höntsäpelejä pikku porukalla. Savilahden liikuntaluola on valmistumassa, mikä tuo syksyksi uutta tilaa ja väljentää käyttöastetta muualta, kuten hyvin suositusta Kuntolaaksosta. Kevään aikana voi varata vuoroja syksyksi.”

Liikunta on erinomainen tapa vaikuttaa omaan mieleen ja terveyteen.

“Me liikuntakoordinaattorit edistämme erilaisia ryhmiä ja lajikokeiluja lapsille, nuorille, perheille, työikäisille ja ikäihmisille sekä soveltavaa liikuntaa, jotta jokainen löytäisi oman tapansa liikkua. Tarvetta on myös eri ikäisiä yhdistäville höntsäryhmille, joissa liikunta ei ole niinkään tavoitteellista urheilua vaan enemmänkin iloista yhdessä liikkumista.”

Miksi kannattaa liikkua nyt?

“Haluamme edistää hyvän mielen liikuntaa. Nyt on ollut kylmät ajat ja kylmät arvot, joten liikunta on erinomainen tapa vaikuttaa omaan mieleen ja terveyteen. Kannustan lisäämään liikkumiseen leikkimielisyyttä. Myös aikuisten kannattaa mennä pulkkamäkeen. Kun kevätaurinko paistaa, on ihan paras aika ulkoilla. Pakkastakaan ei pidä pelätä, ulkoilmassa reippailun suotuisat terveysvaikutukset korostuvat talvisäässä.”

Liikkuva Kuopio

Kuopion kaupungin liikuntapalvelut löytyvät verkosta ja somesta hakusanalla Liikkuva Kuopio.

Kuopion latukartta ja latuinfo

Hyperhiihtoloma Kuopiossa viikolla 10