Laura Kukkonen kannustaa suuntaamaan Navigaattoriin työelämän taitekohdissa. Kuva: Sanni Reinikainen

Navigaattori ohjaa haaveissa eteenpäin

Kuopiolaiset saavat apua työ- ja koulutusvaihtoehtojen miettimisessä palvelupiste Navigaattorista.

Mitä Navigaattori tarjoaa?

”Navigaattori on matalan kynnyksen maksuton ohjaus- ja neuvontapiste ihan Kuopion ytimessä. Palvelemme kaikkia Kuopiossa asuvia työn ja koulutuksen kysymyksissä. Navigaattori on Torikadulla avoinna joka arkipäivä. Meille voi tulla ilman ajanvarausta, ja käynnillä varataan aikoja eri asiantuntijoiden luo lähipäiville tai -viikoille. Maaseutualueilla palvelemme Kiertävässä Navigaattorissa.

Navigaattorissa palvellaan myös muuttajia ja maahanmuuttajia – siis kaikkia kuopiolaisia. Tiloissamme on myös 15–29-vuotiaiden Ohjaamo. Olemme osa Työllisyyden palvelutori -hanketta, jonka rahoittajana toimii Euroopan sosiaalirahasto ja Kuopion kaupunki”, kertoo palvelutoripäällikkö Laura Kukkonen.

Mitä ovat Oppimisen olohuone, Digiparkki ja Talousneuvola?

”Oppimisen olohuone on heille, joilla on oppimisen haasteita ja jotka tarvitsevat apua esimerkiksi pääsykokeisiin tai opintojen aloittamiseen. Digiparkissa voi kirjoittaa cv:n, hakemuksen tai tehdä sähköpostiosoitteen. Talousneuvolaan voi tulla, jos on taloushuolia tai velkaantuminen uhkaa. Meillä on omia asiantuntijoita, kuten opinto-ohjaajia ja työllisyysasiantuntijoita, ja lisäksi joukko vierailevia tähtiä. Navigaattorin viikko-ohjelman voi katsoa verkosta.”

Kenelle on tarkoitettu Navigoi uudelle uralle -palvelu?

”Se on uusi uravalmennus, jota voivat käyttää työttömien lisäksi myös työssä olevat. Palvelusta saa apua, jos haluaa pohtia uutta suuntaa työelämässä. Moni on yllättynyt, että meillä voi asioida myös työssä käyvä.”

Millä aloilla on tekijöistä pula?

”Muun muassa puhtaanapito-, hoiva-, ravitsemus- ja rakennusalat kaipaavat työntekijöitä koko ajan. Pyrimme rakentamaan yksilöllisiä polkuja työhön ja koulutukseen. Työ- ja yritysvalmentajamme ja opinto-ohjaajamme ovat näissä asioissa asiakkaidemme apuna. On vielä arvoitus, miten korona-aika mullistaa työmarkkinoita.”

Navigaattori on avoinna ma–ti ja to–pe klo 8–16 ja ke klo 8–18, lue lisää Navigaattorin verkkosivuilta.