Kimppu narsisseja ja sinikelloja
Kuva: iStock

Jeesus elää – tänään, tässä ja nyt

Miksi maailmassamme on liian paljon pahaa ja vu00e4u00e4ru00e4u00e4? Miksi niin monella on vaikeaa? Tu00e4llaista maailmaa Jumala kuitenkin rakastaa.

Sinä, Jumala, olet ainoa turvani. Miksi olet hylännyt minut? Miksi minun täytyy kulkea surusta synkkänä, kärsiä vihollisen sortoa?
Lähetä valosi ja totuutesi! Ne johdattakoot minua, ne viekööt minut pyhälle vuorellesi, sinun asuntoihisi.
Minä tahdon tulla sinun alttarisi eteen, sinun eteesi, Jumala, minun iloni!
Siellä saan ylistää sinua lyyraa soittaen, Jumala, minun Jumalani!
Miksi olet masentunut, sieluni, miksi olet niin levoton?
Odota Jumalaa! Vielä saan kiittää häntä, Jumalaani, auttajaani.

Ps. 43:2–5

Ihmiselämään kuuluu ikäviäkin asioita. Voimme olla toisen lähellä, kuunnella, sanoa hyviä sanoja, myös rukoilla toisen puolesta. Mitä enemmän annamme omastamme, sitä enemmän meillä on mitä antaa. Myös armollisuus kantaa elämän eri käänteissä: muistatko valon silloinkin, kun on pimeää?

Kaikkein eniten maailmassa kärsi Jeesus. Häntä pilkattiin ja pahoinpideltiin, vaikka hän oli tehnyt pelkkää hyvää. Mahtoi tuntua hirveältä. Jumalan kädessä kaikkein pahimmatkin asiat kääntyvät kuitenkin lopulta hyväksi, koska ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.” Jeesus Kristus on uuden liiton välittäjä, totuus. Yksin Jeesuksen ansiosta me pääsemme taivaaseen. Jesus is alive! Jeesus elää! Tänään, tässä ja nyt. Tahdothan sinäkin uskoa sen?

Kirjoittaja on Järvi-Kuopion seurakunnan kanttori