Kaksi lammasta lähekkäin vihreällä nurmellä
Kuva: iStock

Herra on minun paimeneni

Riittäisikö meille se, että tavoittelisimme hyvää ja yrittäisimme välttää pahaa?

Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu.
Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä.
Hän virvoittaa minun sieluni, hän ohjaa minua oikeaa tietä nimensä kunnian tähden.

Ps. 23 

Jeesus sanoo: ” Minä olen hyvä Paimen”(Joh.10:14). Uuden testamenti mukaan Jeesus kuului Daavidin sukuun. Kuningas Daavid, joka itsekin oli alun alkaen paimen, ylistää psalmissa Herraa hyvänä paimenena. Psalmien kirja on palvellut meitä hartaus- ja rukouselämän rikastuttajana, Jumalan kiittämisen ja ylistämisen opettajana sekä lohdutuksena erilaisissa kristityn elämän kriisitilanteissa.

Kuningas Daavid oli paimen, joka myöhemmin kruunattiin kuninkaaksi.  Hän osallistui sotaretkille, perusti vakinaisen armeijan ja hänen henkivartiokaartinsa koostui palkkasotureista. Menestyksensä myötä häntä kadehdittiin niin, että hänet yritettiin jopa tappaa. Sankareilla on puolensa. Tämä kaunosielu tapatti kokonaisen perheen lähipiiristä, koska piti heitä kilpailijanaan. Hän antoi luettavaksemme maailman kauneimpia lauseita, joista ammennamme lohtua ja innoitusta.  Hän rakasti ja hän vihasi. 

Käytännössä harjoittelemme tunnetaitoja koko elämämme ajan. Hyvä elämä, sielun rauha ja turvallisuudentunne eivät synny itsestään. Tarvitsemme yhteyttä oman itsemme, toinen toisemme ja Jumalan välillä. Itseltäni en vaadi täydellisyyttä. Minulle riittää se, että tavoittelen hyvää ja yritän välttää pahaa. Kuningas Daavid lupaa, että Herran hyvyys ja rakkaus ympäröi meidät kaikkina elämämme päivinä. Mikään tekomme ei myöskään jää Jumalalta huomaamatta.