Kolumnisti Jenni Niskanen.
Kuva: Tuija Hyttinen

Puun lehdet

Tytär kuljetti lehden, minä ripustin sen kastepuuhun.rnrn

Pappi kysyi tyttäreltäni ennen messua, ottaisiko hän hoitaakseen erityisen tehtävän. Siinä pitäisi laittaa kastepuuhun lehti. Tytärtäni silminnähden uusi tilanne jännitti, mutta yhdessä lupauduimme hoitamaan tehtävää ja teimme työnjaon: tytär kuljettaa lehden puun luokse ja minä ripustan sen, koska hän ei yksin yletä. Messun jälkeen pappi kävi kiittämässä.

Osallistuminen on tärkeää meille kaikille läpi elämän ja myös kantokyky vastuunottamiseen kasvaa vuosien ja kokemusten mukana. Uusi vuosi toi myös minulle uuden tehtävän seurakunnan luottamushenkilönä ja vaikka uusi tehtävä jännittääkin, niin tartun siihen luottavaisin ja innostunein mielin.

Kysyin myöhemmin lapseltani, miltä tuntui saada tällainen tehtävä hoidettavakseen ja hän vastasi sen tuntuneen tosi kivalta. Hän oli myös pohtinut, että tottakai voisi tehdä pyydetyn asian. Pappi ei ollutkaan ennen häneltä tuollaista kysynyt.

Tällaiset positiiviset kokemukset rakentavat tunnetta osallisuudesta ja myös vastuun kantamisesta. Pienin askelin olisi hyvä saada tehtäviä kantaakseen ja ottaa osaa työhön. Osallisuus tuo mukanaan hyvinvointia sekä itselle että muille.

Kiitän siis meille uskotuista tehtävistä ja toivon niiden hoitamisen tuovan iloa myös muille.