Harmaapartainen mies istuu nojatuolissa, sylissä kannettava tietokone.
Kuva: iStock

Tarjoomo kokoaa palvelut ikääntyneiden avuksi

Mistä löytyisi asiointiapua? Kuka auttaisi vanhempaani siivoamisessa? Uusi verkkopalvelu kokoaa yrittäjien palvelut yhteen.

Ikääntyvien ja heidän läheistensä kysymyksiin tuo Kuopion seudulla apua tuore Tarjoomo-osuuskunta. Tarjoomon toimitusjohtaja Vesa Linnanmäki kertoo palvelusta.

Mikä on Tarjoomo? 

”Tarjoomo-osuuskunta sai alkunsa hankkeesta, jossa Kuopion kaupunki ja yrittäjät etsivät mallia kotona asuvien ikäihmisten tueksi. Tällä hetkellä mukana on 70 yritystä Kuopiosta, seuraavaksi tulossa on yrityksiä Siilinjärveltä ja Lapinlahdelta. Tavoitteenamme on laajentua koko Pohjois-Savoon.

Seuraavan viiden vuoden aikana yli 75-vuotiaiden määrä kasvaa alueellamme 28 prosenttia. Suurin osa asuu omassa kodissaan, joten kotiin tarjottavia palveluita tarvitaan yhä enemmän. Jos asiakas ei ole oikeutettu kunnan palveluseteliin, kunnassa palveluohjaajakin voi asiakkaan avuksi etsiä palveluita Tarjoomosta.”

Millä perusteella yhteistyökumppanit valitaan? 

”Palvelumme painottuvat arjen hyvinvointiin ja kotona asumisen tukeen. Esimerkiksi kulttuuripalveluita Tarjoomossa ei vielä ole. Tarkistamme yrityksen taustat ja sen, että pätevyydet ja luvat, vakuutukset ja yhteiskunnalliset velvoitteet ovat kunnossa. Osuuskuntamme yritykset jakavat arvomme – ikäystävällisyyden, luotettavuuden, yksilöllisyyden ja tarpeenmukaisuuden.”

Miten palvelun käyttö toimii? 

”Palveluita voi hakea nettisivulla tarjoomo.fi. Aikuinen lapsikin voi etsiä vanhemmalleen palvelua ajasta ja paikasta riippumatta ja vertailla etukäteen hintoja. 

Usein tilaukset tehdään puhelimitse, mutta verkossa voi jättää yritykselle yhteydenottopyynnön. Sivusto ei ole verkkokauppa, vaan edellytämme, että yritys ja asiakas tekevät kirjallisen sopimuksen.

Meille ei voi jättää palveluita myyntiin anonyymisti. Koska tarkistamme aina yrityksen taustat, palvelujen tilaaminen Tarjoomosta on turvallista. Palvelusta voi myös antaa palautetta.

Nyt on tarjolla 170 palvelua. Suosituimpia ovat kotisiivous, asiointiapu, kotipalvelu ja taksi.”