Kulhollinen porkkanakeittoa ja sen vieressä kaksi kokonaista porkkanaa.
Kuva: Istock

Kuopio tulee tänä kesänä tutuksi kävellen, järvellä seilaten ja paikallisherkkuja maistellen

Kesäsesongin aikaan opastetut ulkoilmakierrokset ovat Kuopiossa erityisen suosittuja. Kuopion Oppaiden puheenjohtaja Kaija Lipponen kertoi tulevan kesän 2021 ohjelmistosta.

Mikä on vuoden 2021 teema?  

Turvallisesti oppaan matkassa. Sen myötä haluamme korostaa, että opastuksilla otetaan turvallisuus huomioon ja noudatetaan viranomaisten määräyksiä.” 

Minkälaisia opastettuja kierroksia Kuopiossa järjestetään? 

”Kesän 2021 uusilla kävelykierroksilla tutustutaan viehättävään Valkeiseen ja hurmaavaan Hatsalaan. Uutta ja vanhaa -kävelykierroksella keskiössä ovat tiedon ja tarinoiden kortteli Kantti, sataman alue sekä uusi Kuopion Portti. Järjestämme myös kierroksia vesillä ja poluilla. Opastettu Vaajasalon kierros jatkuu Kuopion Roll Risteilyjen ohjelmassa. Siinä tutustutaan kauniisiin saaristomaisemiin ja saarten tarinoihin. Kulttuuripolkukierros Haminalahdessa esittelee Ferdinand, Magnus ja Wilhelm von Wrightin taideteoksia ja heidän synnyinseutunsa maisemia.”  

Mitä erikoiskierroksia on tarjolla?  

”Kuopion alue ja kokoPohjois-Savon maakunta on saa­nut ensimmäisenä alueena Suomessa European Region of Gastronomy -tunnustuksen, jota juhlitaan vuosina2020–2021. Tätä voidaan jotenkin verrata huomattavasti tunnetumpaan kulttuu­ripääkaupunki-titteliin.  

Pohjoissavolaisen lähiruoan tunnettuutta halutaan kasvattaa puhtaan ja laadukkaan ruoan sekä raaka-aineiden tuottajana. Tämä nostaa lähiruoan arvostusta ja parantaa tietoa sen saatavuudesta. 

Järjestämme Maistellen Kuopiota -ruokakävelyitä ja -kiertoajeluita. Nämä olivat erittäin suosittuja viime vuonna. Uutuutena on erityisen hyvin lahjaksi sopiva Hilikun huluppeempi maistellen Kuopiota -ruokakierros. Kaikkia ruokakierroksia voi varata myös ryhmille ja niitä järjestetään tilauksesta myös englanniksi ja saksaksi.” 

Lisätietojakuopionoppaat.com, tastesavo.fi