Kuva: Tuija Hyttinen

Ylösnousseen todistajia

1. sunnuntai pääsiäisestä

Ilo valtasi opetuslapset, kun he näkivät Herran. Jeesus sanoi uudelleen: ”Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin minä lähetän teidät.”

Joh. 20: 30-31

Olin noin vuosi sitten keväällä 2018 Karjalan Pitkärannassa. Nykyisen Venäjän puolella ystävyysseurakuntamme kirkon pihalla tallustellessani aamun kirkkaassa auringonpaisteessa tuli vastaani mies toisesta Pitkärannan suomalaisesta ystävyysseurakunnasta. 

Vaihdoimme hyvät huomenet ja heti seuraavaksi mies kysyi minulta herätysliiketaustaani. Olin hämmästynyt siitä, että ventovieras kysyy toiselta ventovieraalta ensimmäiseksi tuollaisen kysymyksen. Vastasin aitoon savolaiseen tyyliin jättämällä vastuun kysyjälle: ”Oun niitä uamusella heränneitä!” Pyysin heti anteeksi vastaustani ja sanoin olevani kirkon jäsen, enkä varsinaisesti kuulu mihinkään herätysliikkeeseen.  

Herätysliikkeet ovat kirkkomme rikkautta ilosanomaa omilla painotuksillaan julistaessaan. Ne ovat syntyneet vahvoista kokemuksista karismaattisten henkilöiden kautta. Sinun ja minun on ensisijaisen olennaista kokea kuuluvamme kirkkoon: olemme Vapahtajamme Jeesuksen todistajia, etuoikeutettuja ja velvoitettuja.

Jeesus Kristus, Jumalan poika on sovittanut syntimme ja kuolema on voitettu. Tätä viestiä me kaikki kastetut olemme velvoitettuja julistamaan omalla elämällämme jokaisessa hetkessämme ja kohtaamisessamme. Olemme kuolemasta elämään ylösnousseen Jeesuksen Kristuksen todistajia joka aamu herätyksestä nukkumaanmenoon saakka aivan kaikessa. 

Ihana riemullinen osamme on kokea maailman paras asia yhteiseksi elämämme perustaksi. Elämä voittaa kuoleman. 

Matti Pentikäinen
kirkkoherra
Kallaveden seurakunta