Metalliportti, jossa ristikuvioita
Kuva: Minna Siikaniva

Jumalassa on uskomme perusta

Kristityt ovat historian saatossa käyneet miekalla muita uskontoja vastaan. Sen sijaan tänä päivänä kristinusko lienee monissa maissa kaikkein vainotuin uskonto.

Jumala on turvamme ja linnamme, auttajamme hädän hetkellä. Sen tähden emme pelkää, vaikka maa järkkyy, vaikka vuoret vaipuvat merten syvyyksiin. Meret pauhaavat ja kuohuvat, vuoret vapisevat Jumalan suuruuden edessä. Kansojen meri kuohuu, valtakunnat horjuvat, maa järkkyy hänen äänestään. Herra Sebaot on kanssamme, Jaakobin Jumala on turvamme. 

Ps. 46:2-4,7-8 

Muutamia vuosia sitten islamistijärjestö Isisin joukot valtasivat alueita Syyriassa ja Pohjois-Irakissa. Vääräuskoisten kotien ovenpieleen maalattiin arabialainen kirjain NUN, nasrani, kristityt. Nasaretilaisen seuraajia? Teillä on kolme vaihtoehtoa: palatkaa islamiin, maksakaa kallista (kohtuutonta!) veroa tai lähtekää. Tuhannet perheet pakenivat hetkessä kodeistaan. 

Historiasta tiedämme, että kristityt ovat kammottavalla tavalla käyneet miekalla muita uskontoja vastaan. Vähemmälle huomiolle on jäänyt, että nykymaailmassa kristinusko lienee vainotuin uskonto. Sinä ja minä lausumme Isä meidän -rukouksen ääneen. Toisaalla se kuiskataan piilossa. Vaikka välitöntä hengenvaaraa ei kristityllä olisikaan, vainot ilmenevät muilla tavoin. Työpaikat jäävät saamatta, kulkemista rajoitetaan, kristityksi kääntynyt suljetaan sukunsa ulkopuolelle.  

Mitä Jeesus sanoikaan vuoren rinteellä? ”Autuaita olette te, kun teitä minun tähteni herjataan ja vainotaan ja kun teistä valheellisesti puhutaan kaikkea pahaa”. Siellä, missä on julistettu armon evankeliumia, siellä kristityt ovat kohdanneet pilkkaa. Mistä uskonveljemme ja -sisaremme saavat voiman hädän keskellä? Jumalassa on uskomme perusta. Hän antaa meille toivon, armon ja iankaikkisen elämän. Jumala kantaa kirkkoaan myös tässä maailmassa. Rukoilkaamme maailman kristittyjen puolesta. 

Kirjoittaja on Alavan seurakunnan rovastikuntapastori