Kasvokuva Seppo Jauhiaisesta
Tuomiokirkkoseurakunnan luottamushenkilö Seppo Jauhiainen.

Luottamushenkilö Seppo Jauhiainen pohtii, voisiko byrokratiaa vähentää kirkossa

Ensimmäistä kauttaan seurakunnan luottamustehtävissä toimivalla Jauhiaisella on vahva tuntuma yhteisten asioiden hoitamiseen.

Miksi haluat toimia luottamushenkilönä?

”Toissa vuonna olin uudessa elämäntilanteessa siirtyessäni eläkkeelle. Olen koko työurani ajan toiminut julkisella sektorilla, joten minulla on ollut vahva tuntuma ”yhteisten asioiden” hoitamisesta. Eläköitymisen aikoihin minua kysyttiin ehdolle seurakuntavaaleihin. Ehkä vähän yllättäenkin tulin valituksi, vaikka en ole aiemmin ollut aktiivinen kirkon toiminnassa.”  

Mitä arvostat seurakunnassasi?

”Minusta kirkko tekee arvokasta työtä tämänhetkisessä yhteiskunnallisessa tilanteessa. Suomessa ja koko maailmassa on tällä hetkellä paljon epävarmuutta ja ahdistusta monestakin eri syystä. Näissä ihmisten ongelmissa seurakunnilla on tärkeä tehtävä toimia rinnallakulkijoina ja luoda toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Tämä tulee erityisesti esille seurakunnan sielunhoidollisessa työssä ja diakoniatyössä.” 

Miten haluaisit kehittää seurakuntasi toimintaa?   

”Kokemustaustaani ajatellen vahvuuteni ovat johtamisessa, kiinteistöhallinnossa ja seurakunnan metsäomaisuuden hoidossa. Seurakunnissa tulisikin minusta kiinnittää huomiota byrokratian vähentämiseen, kiinteistöjen käyttöasteen seurantaan ja metsäomaisuuden moniarvoiseen hyödyntämiseen.”

Kirjoittaja on Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan luottamushenkilö