Sakari Pääkkö hymyilee.
Sakari Pääkkö. Kuva: Kamua oy

Kastepuu ilahduttaa kirkkokansaa Kuopion tuomiokirkossa

Tuomiokirkkoseurakunnan luottamushenkilö Sakari Pääkön mielestä on palkitsevaa, kun saa nähdä tehtyjen päätösten vaikutukset käytännössä.

Miksi haluat toimia luottamushenkilönä?

”Koen, että luottamushenkilönä pääsen tutustumaan ja vaikuttamaan laajasti koko seurakuntamme ja seurakuntayhtämme asioihin. Luottamushenkilönä on myös hienoa nähdä tehtyjen päätösten vaikutukset käytännössä, esimerkiksi kastepuun hankinta Tuomiokirkkoon oli pitkä projekti, mutta nyt valmis kastepuumme ilahduttaa kirkossa kävijöitä päivittäin.” 

Mitä arvostat seurakunnassasi?

”Arvostan erityisesti henkilöstöämme sekä vapaaehtoisiamme, jotka tekevät työtä seurakuntalaisia varten. Seurakunta voi olla monella tavalla läsnä ja kanssakulkijana ihmisten elämässä, oli kyse sitten esimerkiksi jumalanpalveluksesta, diakoniasta tai nuorten kerhosta. Nämä kaikki toimivat vain henkilöstön ja vapaaehtoisen voimin.” 

Miten haluaisit kehittää seurakuntasi toimintaa?

”Minusta olisi erityisen tärkeää pystyä kehittämään uusia seurakuntatyön muotoja, jotta tavoittaisimme entistä useampia ihmisiä. Meidän on tärkeää pitää kiinni perinteistämme, mutta samaan aikaan löytää uusia tapoja kohdata ihmisiä.” 

Kirjoittaja on Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan luottamushenkilö