Minna Siikaniva ulkona lumisateessa, katsoo hymyillen poispäin kamerasta
Kuva: Tuija Hyttinen

Joulun sanoma tuo toivoa pimeyden keskelle

Joulu lähestyy jälleen tuoden mukanaan valoa ja toivoa pimeään talveen. On aika pysähtyä hetkeksi arjen kiireiden keskellä ja suunnata katse kohti joulun sanomaa.

Joulunviettoon valmistautuminen on enemmän kuin vain lahjojen ostamista ja koristeiden ripustamista. Se on henkistä valmistautumista ja antautumista joulun sanomalle. Jeesuksen syntymä on tärkein joululahjamme. Jumala tuli ihmiseksi ihmisten keskelle. Tervehdimme Jeesusta ja iloitsemme siitä, että hän on tullut keskuuteemme ja vapauttanut meidät yhteyteen Jumalan ja toistemme kanssa. Jeesus lahjoittaa meille pelastuksen ja toivon.

Jouluna voimme löytää rauhan ja ilon yksinkertaisista asioista, kuten läheisten läsnäolosta ja yhdessä jaetusta ajasta. Yhteisöllisyys on joulun keskeinen elementti. Siksi valmistautumisen on hyvä sisältää myös lähimmäisten auttamista ja hyvien tekojen tekemistä. Pienikin ele voi tuoda valoa toisen elämään.

Yhteisöllisyys on joulun keskeinen elementti.

Esimerkiksi paikallisia pienyrittäjiä ja käsityöläisiä voi tukea ostamalla heiltä lahjoja. Kannattaa muistaa myös aineettomat lahjat ja hyväntekeväisyyskohteet.

Perinteet ovat monille tärkeitä. Joulukirkkoihin ja konsertteihin tulijat eivät välttämättä kaipaa mitään uutta ja ihmeellistä, vaan tuttua ja turvallista. Kauneimmat Joululaulut virittävät hyvin joulun tunnelmaan. Viime vuoden tapaan myös jouluseimeä voi käydä katsomassa Kuopion Vanhassa Pappilassa.

Valoisaa joulun odotusta!

Hyvyyden Jeesus myötään tuo

ja kaiken armon meille suo.

Virsi 2:2