Tubettaja Arttu Lindeman istuu puna-siniraidallisen seinän edessä.
Tubettaja Arttu Lindeman. Kuva: Tero Ahonen

Viisi somevaikuttajaa kertoo omia kummitarinoitaan kanavillaan

Kirkko aloittaa somevaikuttajien kanssa yhteistyön maaliskuussa. Somevaikuttajat jakavat kokemuksiaan kummeistaan ja kummina olemisesta.

Kirkon ja somevaikuttajien yhteistyössä nostetaan esiin kummitarinoita. Maaliskuun aikana kirkko aloittaa yhteistyön viiden sosiaalisen median vaikuttajan kanssa. He kertovat muistoja kummeistaan ja jakavat kokemuksiaan sekä vinkkejään kummina olemisesta. 

Kirkko haluaa tukea kummien ja kummilasten välistä yhteyttä ja tuoda uusia näkökulmia kummin tehtävään myös vertaistarinoiden kautta. 

Kevään aikana Jasminsofi, Arttu Lindeman, Mutsimedia, Ville Mäkipelto sekä Sita Salminen toimittavat omia kummitarinoitaan sosiaalisen median kanavillaan (YouTube ja Instagram).

Jasminsofi (@jasminsofi) on 25-vuotias vaikuttaja Turusta, joka on juuri saanut ensimmäisen kummilapsensa. Lahtelainen rap-artisti ja tubettaja Arttu Lindeman (@arttulindeman) jakaa lämpimiä muistoja omista kummeistaan. Lisäksi joku Artun seuraajista pääsee viettämään kummiteemaista päivää Artun kanssa. 

Mutsimedia www.mutsimedia.fi (@mutsimedia) julkaisee ajankohtaista sisältöä muun muassa perhe-elämästä ja vanhemmuudesta. Luvassa on esimerkiksi tarina, miten kummius sai käymään rippikoulun aikuisiällä. 

Ville Mäkipelto (@viljamitz) on tubettava teologian tohtori. Hän lupaa muun muassa listata 10 tunnetuinta kummia ja kertoa, miten he ovat tehtävää toteuttaneet. Sita Salminen (@sitasalminen) on Helsingissä asuva vaikuttaja, joka on kahden lapsen kummitäti. 

Kummin tehtävä koetaan yleensä positiivisena ja tärkeänä. Kummisuhde muotoutuu aina omannäköiseksi ja voi vaihdella eri elämäntilanteissa. Ideoita tapaamiseen ja yhteiseen tekemiseen voi katsoa sivulta kumminkaa.fi.