Pöytä, jossa jouluruokaa.
Kuva: iStock

Kuopiossa tarjolla ensimmäistä kertaa yhteisöllinen jouluruokailu

Joukko kuopiolaisia sote-alan järjestöjä sekä seurakuntia on yhdessä toteuttamassa ensimmäistä maksutonta ja ohjelmallista jouluruokailutapahtumaa Kuopioon. Ruokailu järjestetään jouluaattona 24.12. Hatsalan klassillisen koulun ruokalassa klo 11–13.

Ketkä voivat tulla tapahtumaan, suunnittelutyöryhmän sihteeri Suvituuli Riihimäki?

”Ruokailu on kaikille avoin. Sinne on jokainen tervetullut sellaisena kuin on, emmekä kysele keneltäkään taustoja, elämäntilanteita tai nimiä.”

Millaista ohjelmaa tilaisuudessa on?

”Tuomiorovasti Risto Voutilainen on lupautunut pitämään tervehdyspuheen, myös järjestäjät esittäytyvät. Luvassa on musiikkia ja yhteislaulua sekä tietysti ateriointi. Tarjolla on perinteinen joulupöytä kinkkuineen ja laatikoineen. Ruokailun lomassa halukkailla on mahdollista myös päästä keskustelemaan eri järjestöjen edustajien kanssa.”

Pitääkö ruokailuun ilmoittautua?

”Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Hatsalan koulun ruokalaan mahtuu kerralla noin 300 ihmistä ja toiveena on, että ruokailijat saapuisivat porrastetusti. Ruokaa on tarjolla non-stoppina ja olisi hyvä, jos bussilla liikkuvat tulisivat heti ruokailun alkuun, sillä kaupungin bussiliikenne loppuu klo 13 aikoihin. Näin varmistetaan, että he ehtivät syödä kaikessa rauhassa ennen kuin viimeiset bussit lähtevät.”

Onko tästä tarkoitus tehdä perinne?

”Sitä me kovasti toivomme. Tämä ensimmäinen kerta on koeponnistus, jonka perusteella sitten suunnittelemme jatkoa. Tarvetta tällaiselle on, sillä kaikilla ei suinkaan ole perhettä tai muuta lähipiiriä, jonka kanssa viettää joulua. Idea on ainakin saanut äärimmäisen hyvän vastaanoton.”