Tanssijoita kansallispuvuissa Kuopion torilla
Kuva: Petri Laitinen

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali tuo kaupunkiin karnevaalitunnelmaa

Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtuman perinteisiin on kuulunut festivaalikulkue. Niin kuuluu tänäkin vuonna, mutta uudenlaisessa muodossa.

Kulkue valtaa kaupungin keskustan 17.6. 2023 ja ensimmäistä kertaa se järjestetään ryhmäkilpailuna, jossa tavoitellaan myös iloista karnevaalihenkeä.

Mistä idea tällaiseen, festivaalin toiminnanjohtaja Salima Peippo?

”Olen itse asunut monessa eri maassa, ja varsinkin eteläisessä Euroopassa sain tutustua siellä niin kovin suosittuun karnevaaliperinteeseen. Ajattelin, että se sopisi mukavasti Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalillekin. Etelä-Euroopassa karnevaalit ovat nimenomaan kilpailuja, joten siksi päätimme toteuttaa festivaalikulkueen kilpailumuodossa.”

Ketkä voivat osallistua kilpailukulkueeseen?

”Periaatteessa kuka tahansa voi ilmoittautua mukaan, sillä tässä ei etsitä ammattiesiintyjiä. Ei tarvitse olla edes tanssin harjaantunut harrastaja, vaan esimerkiksi työ- ja kaveriporukat voivat osallistua. Ainoa kriteeri on ryhmän koko, joka saisi olla 5–20 henkeä.”

Millä perusteella voittaja valitaan?

”Huomiota kiinnitetään erityisesti ryhmähenkeen ja siihen, kuinka porukka ottaa kontaktia yleisöön. Myös omaperäisyys on valttia. Kilpailu halutaan pitää leikkimielisenä ja ennen kaikkea toivomme näkevämme siellä paljon yhdessä tekemisen iloa.

Voittajajoukkue saa palkinnoksi 1000 euroa ja toiseksi tullut ryhmä 500 euroa. Sponsorina kilpailussa toimii PeeÄssä.”

Nähdäänkö festivaalilla jotain muutakin uutta?

”Torille on tulossa koko festivaalin ajaksi tanssiteltta, jossa on muun muassa päivätansseja ja joka ilta erilaisia teemabileitä. Teltassa on myös ravintolapalvelut. Ohjelmistopuolella uutuutena on lapsille tarkoitettu gaala. Aikuisten gaalaesitykset ovat olleet erittäin suosittuja, joten halusimme tarjota jotain vastaavaa myös lapsiyleisölle.”

Festivaalikulkueeseen voi ilmoittautua 28.5. saakka. Lisätietoja ja linkki ilmoittautumiseen