Pyhän Johanneksen kirkko talvisena päivänä.

Kirkkoherran vaalit 2022 – Männistön seurakunta

Keväällä 2022 valitaan uusi kirkkoherra Kuopion Männistön seurakuntaan. Lue kahden hakijan esittelyt itsestään.

Seurakunnan kirkkoherra voidaan valita joko välittömällä tai välillisellä vaalilla: Välittömässä vaalissa äänioikeutettuja ovat 18 vuotta täyttäneet seurakunnan jäsenet, jotka on merkitty jäseniksi vähintään 70 päivää ennen vaalia.

Välillisessä vaalissa äänioikeutettuja ovat kirkkovaltuuston tai seurakuntaneuvoston jäsenet. Männistön seurakunnan vaalit toteutetaan välillisenä. Vaalitavasta on päättänyt tuomiokapituli seurakuntaneuvoston lausunnon perusteella.

1. Kuka olet?
2. Miksi haet kirkkoherraksi?
3. Minkälaisena näet kyseisen seurakunnan tulevaisuuden?

Juha Antikainen lähikuvassa.

Juha Antikainen

1. ”Olen kotoisin Kuopiosta ja toimin nyt Kuopion tuomiokapitulissa hiippakuntasihteerinä. Kotiuduin nuorena seurakunnan porukkaan, joka oli hyvin lämminhenkinen ja avarakatseinen. Teologiaa opiskelin Helsingissä ja toimin aktiivisesti opiskelijajärjestöissä. Seurakuntapappina olen ollut Forssassa ja Hämeenlinnassa, yhteensä 15 vuotta. Nykyisessä työssäni järjestän mm. ajankohtaiskoulutuksia seurakuntien työntekijöille ja toimin työnohjaajana. Harrastuksiini kuuluu judo, jossa valmennan lapsia.”

2. ”Männistö on vireä lähiöseurakunta, jonka kirkko toimii monipuolisena yhteen tulemisen paikkana, kuin olohuoneena. Myös kirkon pihaa käytetään yhteisiin tapahtumiin, viimeksi laskiaissunnuntaina. Työyhteisö on osaava, luova ja hyvin toimiva – ja seurakuntalaiset monin tavoin mukana tekemisissä. Männistössä on rohkeasti edistetty kaikkien yhdenvertaisuutta ja tilaa tulla ja olla. Tätä ja muuta hyvää haluaisin olla jatkossa kehittämässä yhdessä muiden kanssa. Rakkaus, ilo ja toivo edellä!”

3. ”Männistön vahvuus on vahvasti yhteisöllisessä elämässä, joka kirkolle on kehittynyt: siellä kulkee kaiken ikäisiä, monin tavoin erilaisia ihmisiä. Seurakunnan vahva paikka ihmisten elämässä tulee säilymään, toivon mukaan vahvistumaankin. Talouden realiteetit ja ihmisten odotusten muuttuminen on toki otettava vakavasti seurakunnassa. Yhä enemmän kutsumme asukkaita mukaan – tekemään jotain, vaikka pientäkin. Toivon, että seurakunta voi auttaa, kun ihminen etsii apua tai elämänsä tarkoitusta.”

Sanna Mertanen lähikuvassa.

Sanna Mertanen

1. ”Olen palvellut Männistön seurakunnassa pappina jo kymmenen vuotta ja nyt viimeisen vuoden vt. kirkkoherran tehtävässä. Vapaa-ajallani viihdyn perheeni parissa, hiihtelen ja ulkoilen koiran kanssa Kallaveden rantamaisemissa. Minulle tärkeitä arvoja ovat yhdenvertaisuus ja avoimuus. Haluan suhtautua elämään, tulevaisuuteen ja ihmisiin lähtökohtaisen positiivisesti.”

2. ”Männistön seurakuntalaiset, luottamushenkilöt, työntekijät ja Pyhän Johanneksen kirkko ovat tulleet minulle ja perheelleni hyvin rakkaiksi vuosien varrella. Tunnen vahvaa kutsumusta saada tarttua haasteeseen johtaa tätä seurakuntaa kokonaisuutena. Haluan vaalia persoonallisen lähiöseurakuntamme hyviä perinteitä ja kehittää seurakunnan toimintaa rohkeasti eteenpäin kohti tulevaisuutta. Haluan ennen kaikkea olla hyvä ja luotettava henkilöstöjohtaja ja pitkäjänteinen seurakunnan palvelija.”

3. ”Männistön seurakunnan jäsenmäärä saattaa jatkossa yhäkin laskea, mutta seurakunnan yhteisöllinen merkitys ja Pyhän Johanneksen kirkko kotoisan kohtaamisen paikkana sekä toivon merkkinä toivottavasti vain vahvistuu. Lähitulevaisuuden tärkeimpiä kehityskohteita ovat alueemme ihmisten tukeminen entistä paremmin henkisesti ja aineellisesti sekä monipuolisen ja aidosti läheiseksi koettavan jumalanpalveluselämän ja yhteisöllisyyden kehittäminen.”