Kasvokuva Soili Porokasta, vaaleat pitkät hiukset, hymyilee hieman

Seurakunnan perhetapahtumat helpottavat kuormittavaa lapsiperhearkea

Alavan seurakunnan luottamushenkilö Soili Porokka haluaa tuoda esille lapsiperheiden ääntä päätöksenteossa ja toiminnan suunnittelussa.

Miksi haluat toimia luottamushenkilönä? 


Tuon vastuutyöryhmään lapsiperheiden ääntä. Se ääni tulee omista verkostoistani, vanhempainyhdistystoiminnasta ja yhteiskunnallisen keskustelun seuraamisesta. Olen seurannut keskustelua esimerkiksi lapsiperheköyhyydestä ja sen seurauksista.  

Mitä arvostat seurakunnassasi? 

Omien asuinalueiden perhekerhoja. Olen käynyt kotiäitinä ollessa perhekerhossa kummankin lapsen kanssa, ja se oli viikon odotettu juttu. Myös perhemessut ovat kivoja, koska niiden jälkeen ruokailu on järjestetty ja tiloissa pääsee esimerkiksi askartelemaan ja pelaamaan salissa. Sekä perhekerhot että perhemessut ovat sellaisia, että voi sopia kaveriperheen kanssa treffit sinne, eikä kenenkään tarvitse järjestää kestejä kotonaan ja nähdä siitä vaivaa. Tämäkin on apua ja tukea perheille, joissa saatetaan kuormittua erilaisten odotusten edessä.  

Miten haluaisit kehittää seurakuntasi toimintaa? 

Seurakunnan nettisivuja katsellessa minulle välittyy kuva, että seurakuntalaiselle tarjottavaa apua ja tukea on monessa eri kohdassa valikkojen alla.  Ehkä sille on perustelunsa, mutta haastan silti tämän. Siitä voisi keskustella, olisivatko kaikki eri auttamismuodot ”yhden luukun” takana.