Ohjaajat ja lapset askartelevat hymyillen perhosia pöydän ääressä.
Unna Järvikuona, Niina ja Anni Savolainen sekä Veera Turunen viihtyivät askartelujen äärellä. Kuva: Tuija Hyttinen

Puijon kirkon kesäkahvila tarjosi lapsiperheille hengähdystauon arjen keskellä

Lapsille leikkejä, askartelua ja kavereita. Aikuisille rauhallinen hetki kahvikupposen äärellä. Kesäkahvilassa viihtyi koko perhe.

Savon kesä ei tarjonnut ihan sitä aurinkoisinta puoltaan, kun Puijon kirkolla availtiin perheiden kesäkahvilan ovia. Koleanpuoleinen keli ei kuitenkaan karkottanut kävijöitä, vaan vaunuväkeä alkoi kokoontua paikalle pienen odottelun jälkeen.

Pian oli kerhohuoneissa askartelut ja leikit käynnissä, kahvipöytä katettuna ja kuulumisten vaihto meneillään.

Kahvilassa pääsi tutustumaan myös kastepolkuun

Sanna Tuikka saapui tyttärensä Livia Husson kanssa ensimmäisten joukossa kesäkahvilaan.

”Kävimme täällä viime viikollakin. Mukavaa, että on vähän jotain kesätouhua tarjolla”, Tuikka kertoo.

”Vauva-aikana ei tullut lähdettyä mihinkään kokoontumisiin, mutta nyt on jo helpompaa. Siksi rupesin katselemaan, että minkälaista toimintaa olisi tarjolla.”

Vauva kokeilee kastemaljan vettä kädellään äitinsä sylistä.
Sanna Tuikan Livia-tyttö otti tuntumaa kasteveteen. Kuva: Tuija Hyttinen

rnrnVuoden ikäinen Livia on löytänyt kiinnostavia leluja, joiden kanssa tekee tuttavuutta samalla, kun äiti jutustelee lastenohjaaja u003cstrongu003eMari Hartikaisen u003c/strongu003ekanssa.rnrn rnrnLastenohjaaja u003cstrongu003eTuula Pitkänen u003c/strongu003epuolestaan valmistelee kastepolkua, jossa on esillä kasteeseen liittyvää tietoa ja rekvisiittaa – näytillä on muun muassa Puijon seurakunnan lainattavissa oleva kastepuku.rnrn rnrn”Meillä on täällä päivän mittaan ohjelmatuokioita. Tänään tämä kastepolku ja myöhemmin päivällä myös askartelutuokio”, Pitkänen selvittää.rnrn rnu003ch2u003eu003cstrongu003eSeurakunta tarjosi mukavan kesätyön nuorilleu003c/strongu003eu003c/h2u003ern rnrnKesäkahvilassa toimivat avustajina myös juuri peruskoulunsa päättäneet u003cstrongu003eUnna Järvikuona u003c/strongu003eja u003cstrongu003eVeera Turunenu003c/strongu003e.rnrn rnrn”Olemme seurakunnan kesätöissä kaksi viikkoa ja tänään on viimeinen päivä”, nuoret kertovat.rnrn rnrnPestiin on kuulunut apuohjaajina toimimista niin kesiksessä kuin kesäkahvilassakin.rnrn rnrn”Olemme molemmat käyneet myös isoskoulutuksen ja olleet isosina Aholansaaressa.”rnrn rnrnNuoret kertovat viihtyneensä kesätyössään erittäin hyvin.rnrn rnrn”Tämä on ollut tosi kiva kaksiviikkoinen”, he tuumaavat ja ryhtyvät askartelemaan u003cstrongu003eAnni u003c/strongu003eja u003cstrongu003eNiina Savolaisen u003c/strongu003ekanssa.rnrn rnrnTyttöjen äiti u003cstrongu003eSanna Savolainen u003c/strongu003eistahtaa siksi aikaa nauttimaan kahvista ja raparperipiirakasta.rnrn rnrn”Asumme aivan naapurissa, joten tänne on näppärä tulla. Kesäkahvila tarjoaa mukavaa vaihtelua arkeen ja itsekin olen saanut täältä vähintäänkin hyvänpäiväntuttuja”, Savolainen kertoo.rnrn rnrnKesäkahviloita on ollut kesäkuun ajan useimmissa seurakunnissa. Seuraavan kerran ne ovat avoinna taas ensi kesänä.rnrn rnrnPuijon seurakunnan kesäkammari kirkkopihalla tarjoaa kohtaamis- ja kahvittelupaikan joka keskiviikko klo 11–13 aina heinäkuun loppuun asti.rnrn