Laura Pastila (vas.), Hannu Hyvärinen ja Olli Vuorinen (oik.), lukevat. Mukana Markku Heikkonen ja Katja Heinonen.
Laura Pastila (vas.), Hannu Hyvärinen ja Olli Vuorinen (oik.), lukevat. Mukana Markku Heikkonen ja Katja Heinonen. Kuva: Hanna Valkonen.

Lehti luetaan ääneen

Tiesitkö, että voit kuunnella Kirkko ja koti –lehden?

Seurakunnan Ääni on näkövammaisille tarkoitettu äänilehti. Sieltä voit kuunnella Kirkko ja koti -lehden haastatteluja ja artikkeleita. 

Vapaaehtoiset lukevat kuukauden välein Kirkko ja koti -lehdestä parhaat palat, ja kuunneltavaa kertyy yhteen äänilehteen noin tunnin verran. Ennen vanhaan lehti äänitettiin kaseteille, nykyään cd-levylle mp3-muodossa.  

Vuonna 1981 äänitettiin ensimmäinen Seurakunnan ääni Tuomiorovastikunnan aloittamana. Kallaveden seurakuntamestari Markku Heikkonen on ollut porukassa mukana lähes yhtä kauan, vuodesta 1985. Heikkonen muistelee, että 30 vuodessa eri lukijoita on ollut yhteensä yli 20. 

”Joku aina rekrytoi uusia, ja niin lukijat vaihtuvat, kun osa jää pois.”

Luettavat tekstit valitaan kiinnostavuuden ja lukijan omankin mieltymyksen mukaan. 

Äänilehti nauhoitetaan Pohjois-Savon Näkövammaiset ryn tiloissa Kuopiossa. Yhdistyksessä luetaan vapaaehtoisesti Seurakunnan ääntä, Koillis-Savoa, Epilepsia-lehteä ja Valokiilaa

Jos haluat tilata Seurakunnan äänen tai olet kiinnostunut muista äänilehdistä tai niiden lukemisesta, voit olla yhteydessä äänilehti- ja apuvälinevastaava Katja Heinoseen puh. 044 061 3161.