Kuninkaankadulla sijaitsevat uudet toimitilat.
Kuopion seurakuntien uudet toimitilat valmistuvat entiseen postin taloon Kuninkaankadulla. Kuva: Tuija Hyttinen

Kuopion seurakuntien tulevien toimitilojen nimikilpailu on ratkennut

Kuopion seurakuntien uudet toimitilat avautuvat vuoden päästä keväällä entisessä Postin talossa. Pyysimme kuopiolaisia ehdottamaan tiloille nimeä.

Kuopion ev.lut seurakuntien nimikilpailulle kävi kuin Tikkurilan kirkolle.  

Tikkurilan kirkon nimestä järjestettiin äänestys, johon tuli lähes 300 ehdotusta. Nimeksi valittiin kuitenkin Tikkurilan kirkko. Nimi voitti vuonna 2020 Vuoden nimi -kilpailun. Perusteluina oli, että nimi on helppo muistaa ja se kuvaa kohdettaan selkeästi. 

Kuopion seurakuntien uudelle toimitilalle järjestettiin nimikilpailu. Vastausaikaa oli helmikuun loppuun saakka. Nimiehdotuksia saatiin lähemmäs sata. Ylivoimaisesti eniten ehdotettiin Postillaa. 

Kuopion kaupunki ilmoitti maaliskuussa, että talon sisäänkäynnin Kuopion Postitalo -kirjaimet tulee säilyttää osana julkisivua. Siksi ei ole järkevää nimetä taloa kahteen kertaan postiin viittaavalla nimellä, joka ei kuvaa toimintaa. Tästä syystä raati päätti nimetä talon Seurakuntakeskukseksi. 

Nimikilpailun ehdotuksia voidaan hyödyntää esimerkiksi neuvotteluhuoneiden nimeämisessä.  

Uuden nimen valitsivat tuomiorovasti Ilpo Rannankari, hallintojohtaja Mirja Niemi, kiinteistöpäällikkö Petri Rautio, henkilöstöpäällikkö Merja Vihanto, keskusrekisterinjohtaja Mika Pulkkinen ja viestintäpäällikkö Minna Siikaniva.   

Keväällä 2023 uusiin tiloihin muuttavat tuomiokirkkoseurakunta, aluekeskusrekisteri, yhtymän hallinto- ja kiinteistöpalvelut, viestintä ja perheneuvonta.  

Ehdotuksensa lähettäneiden kesken arvottiin viisi kotimaista pellavatuotepakettia ja palkinnot on postitettu voittajille. Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille.   

Kesäkuun 2021 lehden kansi.

Vetoavin kansikuva 2021

Vuoden alussa järjestettiin myös vuoden 2021 Kirkko ja koti -lehtien kansista kilpailu. Eniten ääniä sai viime vuoden kesäkuun lehden kansi. Vastaajien kesken arvottiin elokuvalippuja. Palkinnot on postitettu voittajille.