Kirkko ja koti -verkkolehden näkymä tietokoneen, tabletin ja puhelimen ruudulla.
Kirkko ja koti -verkkolehti skaalautuu kaiken kokoisille näyttöpäätteille.

Uudessa verkkolehdessä avainsanat auttavat löytämään kiinnostavat aiheet

Verkkolehden arkistosta löytyy Kirkko ja koti –lehdet vuodesta 2010 alkaen.

Kirkko ja koti -verkkolehti on uudistunut. Ulkoasu uudistettiin ajanmukaiseksi. Uuden verkkolehden aihealueet ovat tiivistyneet aiempien neljän asemasta kolmeksi. Kannanotot korvautuu Puheenvuorot-aihealueella, Elämä kattaa henkilöhaastattelut ja seurakunnan toiminnan. Uskon alle tulevat hartaudet ja muut uskoa sivuavat pohdinnat. 

Keskeisin uudistus verkkolehdessä on avainsanojen käyttö juttujen luokittelussa. Verkkolehden lukija voi nähdä jutun alussa kaksi tekstin avainsanaa ja jutun lopussa listan muista avainsanoista, jotka juttuun on liitetty. Luetuimmat jutut nousevat näkyviin. 

Tapahtumaliite löytyy näköislehtenä

”Käyttäjä voi löytää juttuja luettavakseen avainsanojen avulla, esimerkiksi perhejuttuja voi löytää hakusanan perhe avulla. Käyttäjälle tarjotaan avainsanojen avulla samaa aihepiiriä käsitteleviä juttuja: luokittelun perusteella lukijalle tarjotaan vinkkejä muista jutuista, jotka käsittelevät samaa aihepiiriä”, kuvaavat Tuija Hyttinen ja Sini-Marja Kuusipalo

”Olemme pyrkineet sukeltamaan lukijan pään sisälle ja myös kurkistelemaan muita medioita.” 

Juttuja kannattaa jakaa somessa

”Haluamme kannustaa ihmisiä tutustumaan verkkolehteen. Juttuja kannattaa myös jakaa Facebookissa, Twitterissä tai WhatsAppissa, verkon olemushan on globaali”, Hyttinen ja Kuusipalo innostavat.  

Verkkolehti toimii myös erilaisilla päätelaitteilla: ei ole väliä, lukeeko sitä isolta näytöltä, kännykästä, tabletilta. Yhteistyökumppanina toimi Valu Digital. Tapahtumaliite on myös edelleen luettavissa verkossa näköislehtenä. 

Luetuimmat jutut löytyvät helposti

Kirkko ja koti -lehti julkaistiin verkkolehtenä ensimmäisen kerran vuonna 2013. Aiemmin lehti oli luettavissa sähköisessä muodossa näköislehtenä, joka tarkoittaa, että taitettu lehti printtilehden näköisenä on luettavissa samannäköisenä pdf-tiedostona.  

Viime vuosien luetuimmat jutut löytyvät myös uudesta verkkolehdestä. Arkistosta löytyy edelleen näköislehtiä vuodesta 2010 alkaen.