Naisia pöydän ääressä kuuntelemassa luennoitsijaa Poukaman tunnelmallisella saunatuvalla.
Rosa Dahlström kuuntelee Tarja Kahelinin vinkkejä kauneudenhoidosta. Kuva: Tuija Hyttinen

Työikäisille naisille suunnatut after work -illat Poukamassa vetävät väkeä

Arjessa jaksaminen, parisuhde ja kauneudenhoito – näihin teemoihin on pureuduttu suosiotaan kasvattavissa naisten illoissa.

Sauna on lämpiämässä, takassa palaa tuli ja pöydillä tuikkukynttilät. Poukaman leirikeskuksen rantasaunalla on pimeänä marraskuun iltana lämmin ja kotoinen tunnelma. Eipä siis ihme, että ovi käy tiuhaan ja eteiseen alkaa kerääntyä kenkäpareja ruuhkaksi asti.

Viime keväänä käynnistyneet työikäisten naisten after work -illat ovat kerta kerran jälkeen vetäneet yhä enemmän kävijöitä.

”Ensimmäisellä kerralla mukana oli kahdeksan naista, viime kerralla jo hyvän matkaa yli kaksikymmentä”, iltaa emännöivä Kallaveden seurakunnan vs. seurakuntapastori Laura Tanskanen kertoo.

Paula Wegelius istuu takkatulen ääressä kuuntelemassa luennoitsijaa.
Paula Wegelius on osallistunut after work -iltoihin alusta asti. Kuva: Tuija Hyttinen

Kauneus on kiinnostava ja samalla vaikea asia

Tänään teemana on kauneus ja kauneudenhoito.

”Se kiinnostaa kovasti naisia, ja siihen voi liittyä myös monenlaisia paineita ja epävarmuuden tunteita”, Tanskanen perustelee illan aihetta.

”Tykkään meikata ja teen itse someen paljon kauneusvideoita. Olen saanut niistä kivaa palautetta. Monet ovat kannustaneet, että on täysin ok nauttia kauneudesta.”

Kauneusteemasta on kertomassa kosmetologi Terhi Kahelin, joka saakin vastailla kiinnostuneen yleisön lukuisiin kysymyksiin.

”Jokainen meistä on kaunis omalla, yksilöllisellä tavallaan. Sisäinen kauneus on tärkeintä, ja pitää muistaa, että se säteilee myös ulos päin”, Kahelin painottaa.

Aihe saa naiset pohtimaan kauneutta hieman pintaa syvemmältä: merkitseekö kauneus kaikille samoja asioita ja meikkaammeko itseämme vai muita varten.

Ilta vetää kävijöitä yli seurakuntarajojen

Minna Salberg on illanvietossa mukana ensimmäistä kertaa.

”Seuraan Lauraa Instagramissa ja huomasin siellä maininnan tilaisuudesta. Kauneusteema kiinnosti ja päätin tulla katsomaan, minkälaista täällä on. Muutamat kaverinikin olisivat halunneet lähteä, mutta eivät sitten lopulta päässeet mukaan.”

”Sen verran mukavaa on ollut, että varmasti tulen uudestaankin”, Salberg pohtii iltapalan ääressä.

Laura Tanskanen kertoo, että illoissa on käsitelty aikaisemmilla kerroilla muun muassa parisuhdeasioita ja arjessa jaksamista. Ohjelmaan kuuluu aina myös iltapala, saunomismahdollisuus ja iltahartaus.

”Olemme yrittäneet nostaa esille teemoja, jotka kiinnostavat erityisesti työikäisiä naisia.”

Kiinnostusta todella tuntuu riittävän, sillä osallistujia on tullut jopa Maaningalta saakka. ”Kevätkaudella on suunnitelmissa jatkaa after work -iltoja kerran kuukaudessa. Syksyllä voisimme yrittää mahdollisuuksien mukaan kokoontua vähän useamminkin, koska innostusta ja kysyntää selvästikin on.”

Seuraava after work -ilta Poukaman rantasaunalla to 8.12.2022 klo 17. Aihe: Voimaannuttavat mielen kuvat, kuvataideterapeutti Marjaleena Kellberg.