Lentopalloporukka iloitsee onnistumisesta ja halaa toisiaan.
Kuva: Vesa Hallikainen, Puijo Volley

Kuopiolaisille on tarjolla urheilun ja kulttuurin kausikortteja, joita voi lainata viikoksi kerrallaan

KuPS ja Savo Valley tulevat tänä vuonna myöhemmin mukaan. Kaupunginteatteri miettii vielä.

Mikä ihmisiä kiinnostaa, kirjastoauton kuljettaja-virkailija Tero Vainikainen Kuopion kaupunginkirjastosta?

”Uutena palveluna kuopiolaisille on kirjastossa tarjolla urheilun ja kulttuurin kausikortteja, joita voi lainata viikoksi kerrallaan. Niillä pääsee Puijo Wolleyn, Steelersin, Kalpan peleihin ja Kuopion kaupunginorkesterin tilaisuuksiin. Uusimpana mahdollisuutena ovat Kuopion Raviradan tilaisuudet. Keväällä tulee lisäksi KuPS mukaan ja syksyllä Savo Volley. Kuopion Kaupunginteatteri miettii mukaantuloa. Muitakin tahoja otetaan mukaan.”

Mistä idea lähti?

”Huomasimme lokakuussa somesta, että jotkut kirjastot ovat jo käynnistäneet tällaisen palvelun. Kävimme nopeasti läpi, mikä estäisi meitä avaamasta vastaavaa, ja nyt vuoden alusta saimme jo palvelun auki. Kirjastostahan voi jo entuudestaan lainata kirjojen lisäksi vaikka urheiluvälineitä tai pelejä kotiin eli toiminta on laajentunut perinteisestä.”

Kenelle kortit on tarkoitettu?

”Kaikille kuopiolaisille niin kuin kaikki kirjastopalvelut. Kuhunkin kohteeseen on tarjolla kaksi korttia, jotta voi ottaa kaverin mukaan. Kun kortti on vapaana ja paikoillaan hyllyssä, sen saa se joka osuu kohdalle ja sen haluaa. Varata ei voi eikä kahta kertaa ottaa peräkkäin. Tavoitteena on tarjota ihmisille uusia elämyksiä, hiukan laajentaa käyntikohteita tutuimmasta. Emme kysy, oletko milloin käynyt teatterissa tai onko sinulla siihen varaa ilman tätä korttia.”

Palvelussa ei ole vielä mukana kuvataidetta tai tanssin aluekeskus Itakia, onko näistä laajennusmahdollisuuksista keskusteltu? Voisiko palveluun yhdistää vaikka taidelainaamoa, jota Kuopion Kuvataiteilijat ry Ars Libera on kaupunkiin kaavaillut?

”Ei ole keskusteltu, olemme avoimia uusille yhteistyökumppaneille mahdollisuuksiemme mukaan!”

Tästä pääset tarkastamaan korttien saatavuuden Finna-verkkokirjastosta

Lisätiedot: Pääkirjaston asiakaspalvelu