Kaksi ihmistä veneessä järvellä, kuvaaja videoimassa.
Heikki ja Lotta Hyvärinen esiintyvät tapahtuman markkinointivideolla. Kuva: Anne Heikkinen

Ensi vuoden Jaetut eväät -jumalanpalveluspäiviä markkinoidaan hauskalla videolla

Kameraa säädetään, mikrofoneja viritellään, onget esille ja sitten vesille. Mistä ihmeestä oikein on kyse?

Syksyinen aamupäivä Kuopiossa Savilahden rannalla. Aurinko lämmittää vielä mukavasti ja järvenselkä on kovin tyyni. Silkkiuikkupari lipuu hiljalleen kauemmas, kun rannan hiljaisuus rikkoutuu.  

Heikki ja Lotta Hyvärinen tupsahtavat soutuveneellä rantaan hyvää mieltä pulppuillen. Kuvausryhmä puolestaan odottaa jo toisessa veneessä avuliaan soutumiehen kera.

Mitä ihmettä tapahtuu? Puhutaan jaetuista eväistä, toivotellaan väkeä tervetulleeksi Kuopioon, ongitaan ahvenia, kurkataan katiskaan ja päivän päätteeksi leivotaan kalakukko yhdessä jaettavaksi.  

Video kutsuu mukaan yhteiseen veneeseen.

”Kalalla oleminen on semmoista hommaa, että kun päästään järvelle, niin virvelit ei toimi tai joku jää kiinni pohjaan. Vaikkei tulisi kaloja niin aina sattuu ja tapahtuu”, Heikki Hyvärinen aloittaa puheen kameralle.  

Ongenkoukku on kiinni lumpeessa, siimoja selvitellään ja taas jatketaan.  

” Ihmiskunta on kautta aikojen selviytynyt jakamalla. Olemme jakaneet elinalueemme, ravinnon, tiedon ja tärkeät perinteet. Perinteinen savolainen eväs, kalakukko, on tehty jaettavaksi. Se tarkoittaa, että kaikki tulevat yhteen sen ääreen. Näin tulemme myös jumalanpalvelukseen, jossa kaikki saavat osansa leivästä ja viinistä, pyhästä”, Hyvärinen kertoo.  

Ihmiskunta on kautta aikojen selviytynyt jakamalla.

Kyseessä on Jaetut eväät -jumalanpalveluspäivien markkinointivideon kuvaus.  Kuvaaja ja toimittaja sekä Männistön seurakunnan kappalainen Heikki Hyvärinen ja hänen tyttärensä Lotta purkittavat kuvamateriaalia tapahtuman markkinoinnin tueksi.  

Video kutsuu mukaan yhteiseen veneeseen, soutamaan samaan suuntaan ja jakamaan yhteisiä eväitä.  

Kesäkuussa 2021 käynnistyy myös Jaetut eväät -videoskaba, johon osallistumalla voi voittaa ilmaisen osallistumisen kolmelle tapahtumaan. Kilpailuun osallistutaan tekemällä esimerkiksi Facebookiin tai Instagramiin lyhyt video, jolla kerrotaan, miksi juuri sinun seurakunnastasi aiotaan osallistua 2022 jumalanpalveluspäiville. Videoon tulee liittää hästägi #jaetuteväät. Julkaisun jälkeen videosta tulee laittaa linkki osoitteeseen jaetutevaat@evl.fi Julkistamme tiedon voittajavideosta tammikuussa 2022. Videoita tullaan julkaisemaan Jaetut eväät -jumalanpalveluspäivien kanavilla.

Valtakunnalliset jumalanpalveluspäivät Jaetut eväät pidetään Kuopiossa 18.–20.3.2022. Päivät on suunnattu seurakuntalaisille ja työntekijöille. Tapahtumassa kehitetään yhdessä jumalanpalveluselämää.