#silmätristissä ja Sanallista 27.9.2017

Teksti: Kari Kuula

Kuva: Tuija Hyttinen

Oikea Jumalan sanansaattaja

Tapasin Jumalan sanansaattajan. Kauan sitten, lukiossa.

Rippikoulussa en ymmärtänyt uskonasoista yhtään mitään. Sitten menin lukioon. Välitunnilla pelattiin pingistä. Kun pallo meni ohi, kiroiltiin. Perkkeles.

Yksi nuori ei kiroillut. Sanoi vain nakki! Kerran kysyin häneltä suoraan, miksi hän ei kiroile. Olen uskossa. Me kristityt emme halua kiroilla, hän selitti.

Tässä Jumalan sanansaattajan tuntomerkki. Halu puhtauteen ja pyhyyteen. Elämä todistaa Suuremmasta.

Vastaus ihmetytti minua. Niinpä kyselin häneltä kaikenlaista uskosta. Ja hän vastaili. Keskustelimme toistemme luona ja pingispöydän äärellä.

Kampesin usein vastaan. Minusta uskonasiat tuntuivat epätodelta. Ne eivät sopineet niin sanottuun naturalistismaterialistiseen maailmankuvaan, jonka mukaan murkkupojat tuolloinkin mielsivät todellisuuden.

Mutta kristitty ystäväni ei pelästynyt kritiikkiä. Hän vastaili ja selitti. Puhui Jeesuksesta, Raamatusta, järjestä ja uskonvalinnasta. Oli oppinut asiat kotona ja seurakunnassa.

Tässäkin sanansaattajan tuntomerkki. Tuntee uskon ja osaa kertoa siitä. Oli tehnyt kristityn kotiläksyt.

Lähde seurakuntaan katsomaan, ystäväni ehdotteli. Tule kanssani hengelliseen tilaisuuteen.

Näinkin sanansaattaja toimii. Kutsuu rohkeasti. Ei häpeä seurakuntaansa, vaikka siellä olisi kaikkea kummallistakin.

Nyt olen kiitollinen tuolle sanansaattajalle. Hän ei tyrkyttänyt, mutta oli tarjolla, kun minulla oli haku päällä.

Mikkelinpäivää vietetään ylienkeli Mikaelin muistoksi. Taistelu, jonka hän kävi pimeyden valtoja vastaan, liittyy pääsiäiseen. Kristus on voittanut pahan vallat, mutta taistelu jatkuu. Myöhemmin alkuaan mikkelinpäivästä on tullut kaikkien enkelien päivä, jolloin tutkistellaan heidän merkitystään ja tehtäviään. Jumalan sanansaattajina enkelit suojelevat ja opastavat ihmistä ja muistuttavat häntä Jumalan tahdon mukaisesta elämästä.