Kehuin ystävän paitaa

Kehuin ystävän paitaa

27.9.2017

Teksti: Jenni Shakya

Rakkaus on lahja Jumalan.

Olen useaan otteeseen tehnyt ’virheen’ siinä, että olen kehunut ulkomaalaisten ystävieni kenkiä, paitaa, hametta ja teekuppiakin. Nuo kaikki olen kehumisen jälkeen löytänyt itseltäni. Kengät olivat oikean kokoiset minulle, hame ei mahtunut päälleni, paita kävi tyyliini ja teekuppi on käytössä työpaikalla, muistuttamassa ystävällisyydestä ja siitä kuinka voimme tehdä toinen toisemme iloisiksi antamalla lahjoja.

Pysähdy hetkeksi ja mieti. Milloin olet saanut lahjan? Millainen se oli? Keneltä sen sait? Mitä ajattelit, kun vastaanotit lahjan? Kävikö mielessäsi, että en minä nyt mitään tarvitse vai olitko iloinen vastaanottaessasi sitä? Kiititkö lämpimästi vai vähättelitkö vaieten?

Kun aiemmin mainitsemani lahjat itselleni sain, olin yllättynyt. Olinhan vain kehunut heidän asusteitaan, vaatteitaan ja tavaroitaan, en niitä mitenkään itselleni ollut hamunnut. Lahjojen vastaanottamista aluksi vastustelin, mutta kun ystäväni halusivat ne minulle antaa, oli minun lahjat vastaanotettava. Näistä lahjoista olen suuresti kiitollinen ja otettu, sopivat ne minulle tai eivät, iloa ne tuottivat.

Olenko minä valmis antamaan paidan päältäni, jos ystäväni sitä kehuu? Tällaisissa tilanteissa olen ollut. Joskus olen luopunut paidasta, joskus olen pitänyt sen itselläni. Itsekkäästi ajateltuna pidin paidan itselläni, miksi antaisin sen kellekään muulle, kun ihanan paidan olen kaupasta omilla rahoillani ostanut tai sitten olen saanut sen lahjaksi. Toisaalta, miksipä en antaisi paitaa ystävälleni? Minulla on kaappi täynnä paitoja… Ole hyvä vain. Tiedän, kuinka iloiseksi hän siitä tuli.

Mitä ajattelet, kun annat lahjan jollekin? Miten sen valitset? Onko jokin lahja toista parempi? Onko lahja tavaraa vai aineeton, joka tuottaa iloa muulla tavalla? Onko lahjan tärkein pointti olla mahdollisimman kallis ja hienoa merkkiä? Sanotaan, että ajatus on tärkein. Näin itsekin ajattelen. Ei ollut väliä lahjani antajalle siinä, mahtuiko hame minulle päälle vai ei. Ajatus, että hän halusi tehdä minut iloiseksi ja oli vieraanvarainen.

Näin myös Jumala haluaa meidän tuntevan. Hän jakaa omia lahjojaan meille. Millaisia lahjoja olet saanut Jumalalta. Paljon ajatuksia Jumalalta saaduista lahjoista vai eikö tule mitään mieleen? Yksi, niistä lahjoista suurin, on Jeesus! Jumala lahjoittaa rakkauttaan meille kaikille. Me voimme jakaa sitä eteenpäin toinen toisillemme.