Kirkko mukana SuomiAreenassa

28.6.2017

Teksti: Minna Siikaniva

Kuva: SuomiAreena

Kirkko on Porissa 10.–14.7. järjestettävän SuomiAreenan pääyhteistyökumppani valtioneuvoston kanslian Suomi100 -hankkeen kanssa.

Viisisataavuotiasta reformaatiota ja satavuotiasta Suomea muistetaan SuomiAreenassa ratkaisukeskeisesti ja tulevaisuuteen katsoen: Poriin pystytetään Muutosterassi, jossa kirkon työntekijä on tavattavissa ympäri vuorokauden koko SuomiAreenan ajan.

Muutosterassilla jokainen voi istuttaa muutostoiveensa ja antaa ideansa, jolla Suomea kehitetään entistäkin paremmaksi. Aloitteisiin etsitään ratkaisuja asiantuntijoiden ja päättäjien kanssa. Muutostoiveiden teemoista keskustellaan SuomiAreenan aikana esimerkiksi joka ilta yhden ministerin ja yhden piispan voimin. Porissa on mukana kaikkiaan kahdeksan piispaa.

Muutosterassin lisäksi kirkko järjestää kaksi paneelia, joissa keskustellaan uskontojen yhteistyöstä ja nykyajan luterilaisuudesta. Maanantaina 10.7. kirkko järjestää uskontoaiheisen paneelin Rauha, rasismi, radikalisoituminen – uskontojen rooli yhteiskunnassa? Globalisoituvassa maailmassa aikaisemmin etäiseltäkin tuntuneet tapahtumat heijastuvat nykyään Suomeen ja herää kysymys, tuovatko uskonnot turvaa vai turvallisuusuhkaa.

Suomalainen luterilaisuus on keskiössä keskiviikon 12.7. paneelissa, jossa pohditaan sitä, miten luterilaiset arvot näkyvät tämän päivän Suomessa ja millaista reformaatiota tarvitaan juuri nyt.

Luvassa on myös muun muassa piispojen iltahetket, John the Baptist -oratoriokonsertti, virsi- ja viini-ilta, koko perheen liikuntatapahtuma ja Tour de Armo -pyhiinvaelluspyöräily. Kirkon järjestöt esittäytyvät yhteisessä teltassa Kansalaistorilla.

”Kirkon mukanaolo SuomiAreenalla on luontevaa, koska uskonto on monella tapaa osa ihmisten todellisuutta – ei omalla aidatulla alueellaan, vaan ihmisten keskellä. Se haastaa, osallistuu, kysyy enemmän kuin vastaa ja tuo oman perspektiivinsä asioihin”, toteaa arkkipiispa Kari Mäkinen.

Ohjelmaan voi tutustua osoitteessa
evl.fi/suomiareena.