Siunattu satavuotismetsikkö Puijolle

Siunattu satavuotismetsikkö Puijolle

31.5.2017

Kuva: Kuopion kaupunki/ Vicente Serra

Puijolle istutettiin J.V. Snellmaninpäivänä sadan kuusentaimen juhlametsikkö. Suomi 100 -juhlavuoteen liittyvä Tulevaisuuden Kuusi -kampanja on valtakunnallinen.

Juhlametsikköä istuttivat muiden muassa juhlapuhuja Suomen Metsäkeskuksen johtava asiantuntija Markku Remes ja metsikön siunannut Puijon seurakuntapastori Teemu Voutilainen.

”Suomalaiset ovat hyödyntäneet metsiään jo neljäntuhannen vuoden ajan. Metsän merkitys vain kasvaa tulevaisuudessa ja puun käyttö monipuolistuu. Voimme olla ylpeitä metsänhoidon menestyksekkäästä historiasta. Tehtävämme on pitää isänmaan metsät hyvinvoinnin lähteinä myös jälkipolville”, Remes sanoi.

Puijonnokan läheisyyteen istutettavalle alueelle pääsee Puijonnokan laavulta tietä pitkin, alueen tunnistaa muistomerkistä: kivipaaden kylkeen on kiinnitetty kyltti metsiköstä.