Herättäjäjuhlat Nilsiässä 7.–9.7.

Teksti: Simo Korkalainen ja Seija Rytkönen

Kuva: Simo Korkalainen

TÄRKEITÄ PAIKKOJA

Juhla-alue on Nilsiän keskustassa ja juhlakenttä on Vanhan kirkon puistossa, vanhalla hautausmaalla, jossa on Paavo Ruotsalaisen hauta. Torilla on kahvin, jäätelön ja lettujen myynti sekä grillit.

Ruokalinjastot ovat liikuntatalon parkkipaikalla ja ruokapöydät alakoulun pallokentällä. Torin ja liikuntatalon välisellä tiellä on myyntikojuja. Parkkipaikat ovat 2–3 km juhla-alueelta Nilsiän pohjoispuolella, josta on nonstop-kuljetus juhla-alueelle.

Kuljetus sisältyy parkkimaksuun. Karavaanarialueet ovat Tahkolla, josta on bussikuljetus juhla-alueelle. Tahkolle majoittuvien ja karavaanareiden toivotaan käyttävän bussia ja jättävän autot Tahkolle. Hinta on aikuiselta 4 € / suunta ja alle 17-vuotiaalta 2 € / suunta.

OHEISOHJELMAA

Oheisohjelmaa on eri-ikäisille ja monissa paikoissa eli Nilsiässä, Aholansaaressa, Tahkolla ja myös Kaavilla, Juankoskella sekä Muuruvedellä. Kuopion tuomiokirkossa on pe 7.7. klo 20.30 ooppera Rakkauden ateria. Matti Pajulan käsikirjoittamaa näytelmää Tuulten leikkikalu esitetään Aholansaaressa ja Simolan kesä-teatterissa. Näyttelijöinä ovat muun muassa Laura Malmivaara ja Antti Heikkinen. Juhlilla otetaan käyttöön uudistetut Siionin virret. Nilsiän kirkossa onkin pe 7.7. klo 19.30 Uusien Siionin virsien käyttöönottojuhla.

MAJOITUSTA

Majoitusta voi kysyä Tahkon keskusvaraamo Tahko.comista, www.tahko.com, puh. 017 481 400. Yhteismajoitukseen, karavaanarialueelle, telttamajoitukseen ja kotimajoitukseen voi ilmoittautua talkoo- ja majoitussihteeri Katja Lappalaiselle, puh. 040 4888 642, **@**.

TULE TALKOOLAISEKSI

Talkoolaisia on ilmoittautunut noin 400 ja heitä tarvitaan yhteensä 1500. Lisää talkoolaisia tarvitaan kaikkiin tehtäviin. Eniten apua kaivataan juhlaravintolaan, mutta myös asiakaspalvelutehtäviin, liikenteenohjaukseen ja järjestyksenvalvontaan.

Ilmoittaudu talkoisiin www.vapaaehtoistyo.fi/herattajajuhlat tai Katja Lappalaiselle puh. 040 4888 642, **@**.

BUSSIKULJETUKSET Kuopiosta Herättäjäjuhlille Nilsiään

• Pe 7.7. Puijon kirkko klo 14, Maljalahdenkatu klo 14.15
  • La 8.7. Puijon kirkko klo 7, Maljalahdenkatu klo 7.15
  • Su 9.7. Puijon kirkko klo 7, Maljalahdenkatu klo 7.15

Paluu iltaseurojen jälkeen. Kyytiin pääsee myös matkan varrelta. Meno-paluu 15 €.

Sitovat ilmoittautumiset viim. 20.6. srk-yhtymän vaihteeseen p. 017 158 111 tai 050 5691 302.

MUISTA MYÖS

Herättäjäjuhlailta Kuopion keskusseurakuntatalossa to 11.5. klo 18. Herättäjäjuhlien pääsihteeri Simo Korkalainen kertoo herättäjäjuhlista Nilsiässä, ohjelmasta ja tapahtumapaikoista sekä talkoomahdollisuudesta.