#silmätristissä ja Sanallista 26.4.2017

Teksti: Paula Hagman-Puustinen

Tuusniemen aluepappi, Järvi-Kuopion seurakunta

Kuva: EJ Seppänen

Älä tule paha paimen, tule Hyvä Paimen!

Olin kerran tilaisuudessa, jossa papilta kysyttiin: Uskotteko oikeasti vai vain viran puolesta?

Tuo kysymys herätti hilpeyttä kuulijoissa, mutta tahdikkaasti pappi vastasi uskovansa sekä oikeasti että viran puolesta.

Vielä suuremman ihmetyksen ääressä oli Pietari, kun Jeesus kysyi häneltä kolme kertaa saman kysymyksen: ”Olenko minä sinulle rakas?”

Tähän kysymykseen joutuu jokainen pappi vastaamaan kerta toisensa jälkeen. Se on suorastaan edellytys viran ja kutsumuksen hoitamiselle.

Sillä vain myöntävästi tuohon kysymykseen vastaaville Jeesus sanoo: ”Ruoki minun karitsoitani. Kaitse minun lampaitani. Ruoki minun lampaitani”.

Erityisen pappeuden lisäksi jokainen kristitty on kutsuttu toteuttamaan tätä tehtävää, yleistä pappeutta. Ylimpänä Paimenena Jeesus on lähettänyt meidät huolehtimaan omasta laumastaan.

Siksi meidän on tärkeää – viran puolesta tai ilman -  toimia yhdessä Hyvän Paimenemme ääntä kuunnellen ja hänen johdatustaan rukoillen. Mitä sinä vastaisit, jos Jeesus kolme kertaa kysyisi sinulta: ”Olenko minä sinulle rakas?”

2. Sunnuntai pääsiäisestä

Joh.21:15-19

Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: ”Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?”. ”Rakastan, Herra”, Pietari vastasi: ”Sinä tiedät, että olet minulle rakas.” Jeesus sanoi: ”Ruoki minun karitsoitani.”