Ekumeeninen rukousviikko 18.–25.1.2017

Ekumeeninen rukousviikko 18.–25.1.2017

28.12.2016

Ekumeenisen rukousviikon ristisaatto ja pääjuhla Kuopion tuomiokirkossa sunnuntaina 22.1.

Ristisaatto alkaa rukoushetkellä klo 17 Pyhän Nikolaoksen katedraalissa, Sepänkatu 7. Ristisaatto toteutetaan hautausmaakävelynä eli tutustutaan Piispanpuiston histo­riaan Niina Pellin johdolla. Ristisaatto päättyy Kuopion Tuomiokirkkoon, jossa pääjuhla klo 18.

Juhlassa kuullaan Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Leon ja Kuopion hiippakunnan piispan Jari Jolkkosen tervehdyspuheet ja ekumeeninen kuoro esiintyy. Esirukouksessa mukana ihmisiä eri seurakunnista. Juhlan isäntänä on tuomiorovasti Ilpo Rannankari ja ilta päättyy kirkkokahveihin.

Rukousviikon tilaisuuksia

• ti 17.1. klo 18 Keitele. Ekumeeninen tilaisuus helluntaiseurakunnassa. Iltatee.

• ke 18.1. klo 18 Iltatilaisuus Eelimillä helluntaiseurakunnassa, Vuorikatu 29. Eelimin 90-vuotisjuhla, mukana ekumeeninen kuoro.

• to 19.1. klo 18 Ehtoopalvelus Pyhän Nikolaoksen katedraalissa ja iltatee seurakuntasalissa. Isä Timo Honkaselkä, kirkkoherra Hannu Koskelainen ja lauluryhmä Alavan seurakunnasta.
  • to 19.1. klo 18 Karttula. Ekumeeninen tilaisuus Vapaakirkolla. Mukana isä Harri Peiponen ortodoksisesta seurakunnasta, Kaarina Hoffrén Karttulan Vapaaseurakunnasta ja Johanna Porkola Kallaveden seurakunnasta.

• pe 20.1. klo 18 Tiellä hiljaiseen rukoukseen -tilaisuus Metodistikirkossa, Puusepänkatu 7. Tutustutaan vanhan kirkon ajalta olevaan Jeesuksen rukous -perinteeseen. Aiheeseen perehdyttää Makarios Lehtimäki ortodoksikirkosta. Mukana myös isä Harri Peiponen ja pastori Jori Brander metodistiseurakunnasta.

• la 21.1. klo 10–17 Hiljaisuuden ekumeeninen kaupunkiretriitti Metodistikirkossa. Vietämme päivän hiljaisuudessa keskellä kaupunkia. Kirkko avoinna klo 10–17 hiljaisuuden paikkana, jossa emme puhu ääneen. Päivän päättyessä on mahdollisuus jakaa kokemuksia toisten kanssa.
  • la 21.1. klo 9–13 Avoimet ovat Kuopion kristillisellä yhtenäiskoululla ja päiväkoti Timantissa, Neulamäentie 26. Mukana useita kuopiolaisia seurakuntia.
  • la 21.1. klo 17 Ekumeeninen Majataloilta Keskusseurakuntatalolla, Suokatu 22. Ruokailu klo 16, ohjelma alkaa klo 17.

• su 22.1. klo 10 Pielavesi. Ortodoksinen liturgia ortodoksisessa kirkossa

• ma 23. klo 18.30 Hengellisen musiikin karaoke, hartaus, rukoushetki ja iltatee Pelastusarmeijalla, Kauppakatu 55–57.

• ma 23.1. klo 18.30 Reformaation historia -luentosarjan luento Puijon kirkossa, Taivaanpankontie 3. Pastori Kari Kuulan luennon aiheena Uskosta, armosta ja Kristuksen tähden – luterilaisuuden iskulauseet.

• ti 24.1. klo 13 Ekumeeninen tilaisuus Maaningan seurakuntatalolla, ent. Maaninkatalo.

• su 29.1. klo 18 Ekumeeninen Tuomasmessu Alavan kirkossa, Keihäskatu 5. Pastori Olli Valtonen saarnaa.

Ekumeeniset vaellukset

• ke 18.1. klo 18 Siilinjärvi. Ristisaatto luterilaisesta kirkosta helluntaiseurakuntaan, Vapaakirkkoon ja Suurmarttyyri Gregorios Voittajan kirkkoon. Iltatee.

• to 19.1. klo 18 Nilsiä. Ristisaatto ortodoksisesta kirkosta luterilaiseen kirkkoon.

• to 26.1. klo 18 Tuusniemi. Ristisaatto ortodoksisesta kirkosta luterilaiseen kirkkoon.

Kirkot ja ruokoushuoneet ovat avoinna tuntia ennen tilaisuuden alkua tutustumista ja hiljaista rukousta varten.