Porkkanamarkkinat ja Tasaus-tapahtumia

Porkkanamarkkinat ja Tasaus-tapahtumia

31.8.2016

Suomen Lähetysseuran Tasaus-keräyksen teemana on tänä vuonna "Jokaisella on oikeus maahan".

Valtaosa maailman köyhistä asuu maaseudulla. Oma maapala mahdollistaisi heille omavaraisen elämän ja toimeentulon, mutta noin puolella heistä ei ole käytössään lainkaan tai riittävästi maata.

Maattomuutta aiheuttavat esimerkiksi konfliktit, riittämätön tai syrjivä lainsäädäntö, suuryritysten tekemät maakaappaukset ja ympäristökatastrofit. Maattomuus vaarantaa ihmisten toimeentulon ja omavaraisuuden ja aiheuttaa köyhyyttä, nälkää, pakolaisuutta ja turvattomuutta. Maattomuus ajaa ihmisiä maaorjiksi ja palkattomaan pakkotyöhön.

Tasaus-keräyksen tuotolla Lähetysseura tukee maattomia ihmisiä ja ennaltaehkäisee maattomuutta.

• Sadonkorjuujuhla Porkkanamarkkinat lauantaina 17.9. klo 12–16 Männistön Pyhän Johanneksen kirkolla Tasaus-keräyksen hyväksi. Tarjolla on lounaaksi porkkanasosekeittoa ja muita porkkanatuotteita, myytävänä sämpylöitä sekä käsitöitä. Seurakuntalaisia kutsutaan myymään kesän ja syksyn satoa Tasaukselle. Lapsille hevosajelua, kasvomaalausta sekä askartelu- ja leikkipiste, aikuisille kahvila ja huovutuspiste. Lasten ohjelma päättyy klo 15.30, aikuisten klo 15.45. Tapahtuman päättää klo 16 virolaisen maailmanluokan lauluyhtyeen Heinavankerin konsertti. Virolaisia kansankoraaleja ja keskiaikaista messumusiikkia. Ohjelma 10 €.

• Tuomasmessu Alavan kirkossa su 25.9. klo 18. Saarna Kirsti Kirjavainen. Kolehti Tasaus-keräykselle. Iltateellä maistiaisina nepalilaista snackruokaa ja samosoja.

• Tasaus-konsertti Alavan kirkossa pe 30.9. klo 18. Mukana mm. Tuire Nyyssönen, Fabrizio Rende, Timo Eskelinen, Alavan kirkkokuoro, Ossi Jauhiainen ja Popo Salami Band

• Kirsti Kirjavaisen valokuvanäyttely Nepalin voimaantuneet naiset – Tasaamalla autamme Kuopion kaupunginkirjastossa 19.–24.9. ja Alavan seurakuntasalissa 25.9.–2.10.