Kerho auki koko kesän

29.6.2016

Teksti: Heli Haring

Kuvat: Seija Rytkönen

Vilinää, vilskettä, leikkejä ja uusia kavereita. Kesäperhekerhossa viihtyvät niin taaperot kuin isovanhemmatkin.

Männistön Pyhän Johanneksen kirkon piha on eräänä sateisena torstaina täyttynyt lastenrattaista. Käynnistymässä on kesän toinen kesäperhekerho.

”Minä olen sitten Amanda”, ilmoittaa palapeliä kokoava pikkutyttö tulijoille kirkon eteisessä.

Sama tuttavallinen ja leppoisa meininki vallitsee myös kerhon kokoontumistiloissa. Lattialla istutaan tai pötkötellään sulassa sovussa ja uusiin tulijoihin suhtaudutaan kuin vanhoihin tuttuihin.

Ulkona vihmova sade ja tuuli eivät verota osallistujamäärää, vaan paikalle saapuu yli viisikymmentä lasta ja aikuista.

Tyyne, Hannu ja Rafael Partanen odottavat aina kovasti yhteisiä kerhopäiviä.

Yhteinen juttu

Tyyne ja Hannu Partanen ovat tulleet kesäperhekerhoon pian 3-vuotiaan pojanpoikansa Rafael Partasen kanssa.

”Asumme Puijonlaaksossa ja Rafael keskustassa, mutta kerhopäivät ovat meidän yhteinen juttumme”, Partaset kertovat.

”Koska Rafael ei vielä käy päivähoidossa tai seurakunnan kerhossa, pääsee hän tällaisissa kokoontumisissa tapaamaan muita lapsia.”

Partaset ovat oikeita perhekerhokonkareita, sillä kuluneena talvena on tullut käytyä niin Poukamassa kuin Puijon kirkollakin.

”Kevät huipentui perhekerholaisten yhteiseen retkeen Konttilaan. Siellä oli hevosajelua ja makkaranpaistoa. Rafael tykkäsi kovasti”, Tyyne Partanen kertoilee.

Hän pitää vapaamuotoista ja kaikille avointa perhekerhotoimintaa erittäin tärkeänä – niin lapsille kuin aikuisillekin.

”Huomasin ilokseni Kirkko ja koti -lehdestä, että Männistössä järjestetään kesäperhekerho. Olin oikein odottanut jotain tällaista.

Perheiden toive

Jenni Sasaki on kesäperhekerhossa ensimmäistä kertaa 4-vuotiaan Augustin ja 2-vuotiaan Salomen kanssa.

”Varsinkin August on jo sen ikäinen, että kaipaa muiden lasten seuraa ja jonkinlaista kerhotoimintaa. Tarkoitus on yrittää käydä täällä säännöllisesti”, Jenni pohtii.

”On kivaa, kun täällä pääsee leikkimään vähän erilaisilla leluilla kuin kotona”, August puolestaan tuumaa.

Kerhon ohjaaja Sanna Ollikainen kertoo, että Männistössä järjestetään nyt ensimmäistä kertaa kesäperhekerho.

”Toive on tullut perheiltä. Kesällä heille ei oikein ole ollut tarjolla mitään yhteisiä kokoontumisia ja siksi nyt päätettiin kokeilla tällaista.”

”Tapaamiset on haluttu pitää melko vapaamuotoisina ilman tiukasti laadittua ohjelmaa. Haluamme antaa mahdollisuuden myös kävijöiden keskinäiselle verkostoitumiselle ja keskustelulle.”

”Tarjolla on aina maksuton aamupala ja jossain vaiheessa pidämme pienen hartaus- tai musiikkihetken. Muu aika on varattu leikkimiselle ja jutustelulle.”

Kesäperhekerho kokoontuu Pyhän Johanneksen kirkolla heinäkuun loppuun saakka joka torstai kello 10–11.30. Mukaan ovat tervetulleita kaikki äidit, isät, mummot, ukit ja kummit lapsineen.