Kesän iltamusiikit Tuomiokirkossa

Kesän iltamusiikit Tuomiokirkossa

25.5.2016

Kuva: Sakari Majantie

Kesän iltamusiikit tuovat konserttitervehdyksensä Kuopion 200-vuotiaalle tuomiokirkolle paikallisten ammattilaisten sekä vuosien aikana yhteistyötä tehneiden henkilöiden välityksellä.

Kesän iltamusiikkien avajaiskonsertti toteutetaan yhteistyönä Lapinlahden musiikkileirin kanssa, samalla juhlitaan kirkon uutta Steinway & Sons -flyygeliä pianisti Eero Heinosen ja sellisti Klaus Mäkelän soittamin sävelin.

Suomen keskikesän valkeuden aikaan konsertoivat Puijon kamarikuoro, Tahdistin-orkesteri sekä Käsikellokuoro Dolce, jotka ovat kuopiolaisina kokoonpanoina kuuluneet aktiivisesti Tuomiokirkon musiikilliseen historiaan.

Konserttisarjan päätavoite on alusta lähtien ollut esitellä monipuolisesti urkutaidetta.
Äskettäin peruskorjatut urut juhlivat omaa 30-vuotiasta taivaltaan Turun tuomiokirkon
urkuri Markku Hietaharjun ja Unkarin ystävyysseurakunta Györin urkuri Istvan Ruppertin esittämän musiikin välityksellä.

Taideyliopisto Sibelius-Akatemiaa edustaa urkuri Jaana Ikonen ja improvisointitervehdyksen tuo urkuri Olli Linjama.

Kuopion tuomiokirkon kirkkomusiikin lähihistoriaan kuuluvat tietenkin Rusasen perheen laulutaiteilijat sekä konserttisarjan ”taiteellinen isä” urkuri Eero
Väätäinen, jotka päättävät Tuomiokirkon konserttikesän 2016.

Kesän iltamusiikit Kuopion tuomiokirkossa torstaisin klo 20

• 16.6. Klaus Mäkelä, sello ja Eero Heinonen, piano
  • 23.6. Käsikellokuoro Dolce, johtaa Richard Nicholls
  • 30.6. Rutter: Magnifi cat. Piia Rytkönen, sopraano; Puijon kamarikuoro; Tahdistinorkesteri, johtaa Harri Hyppölä