Minun kirkkoni

25.5.2016

Teksti: Raili Pursiainen, Nilsiän aluekappalainen

Kuva: Tuija Hyttinen

Minulla se ei ole vielä eläessäni ollut pitkä aika. Paitsi ehkä joskus hammaslääkäriä odottaessa. Ajan lyhyydestä ovat pitäneet huolen koulu, työt, kaverit, kirjat, kaikenlainen näpräily, huushollihommat, harrastukset ja ennen kaikkea seurakunta. Sekä vapaaehtoisena että työntekijänä.

Ihmettelen aina niitä, jotka valittavat, ettei ole mitään tekemistä. Kolahtiko sinun kohdalle? Tekemistä on ihan varmasti, kun tulet seurakuntaan omalle paikallesi tekemään yhdessä Jumalan valtakunnan töitä. Mainostanpa tässä mahdollisuuksiasi.

1. Jumalanpalvelusten vapaaehtoiset. Kolehtia osaa kantaa kaikki ja jakaa virsikirjoja, samalla kun toivottaa tervetulleeksi kirkkoon. Mukava puuha pyhäaamuna. Tekstien lukijoista ja esirukouksen avustajista on jatkuva tarve. Samoin kirkkokahvien järjestäjistä. Ehtoollista jakamaankin käy myös maallikko papin kanssa. Olisiko näistä jokin sinun kutsumuksesi?

2. Käsillä tekijät. Nilsiässä miesten piiri on monessa liemessä mukana. Milloin käyvät laulattamassa hoivakodeissa, milloin nikkaroivat Paavon palleja Herättäjäjuhlia varten. Kysyntää on ollut monessa muutossa ja pikkurempassakin. Vaikka nimenä on piiri, siihen sopii aina vaan lisää pyörijöitä.

Naisväki taas tekee hyviä töitä Näpertäjissä lähetyksen hyväksi ja Herättäjän naisissa nyt Herättäjäjuhlien hyväksi. Nauru raikaa kokoontumisissa.

3. Muut ryhmät. Niissä luetaan Raamattua, rukoillaan, kasvetaan ihmisinä tai puhutaan vaikka lähetystyön asioista. Ja taas olisi paikkoja vapaana.

4. Kuorot ovat hyviä paikkoja kehittyä musiikissa ja palvella samalla toisia omilla lahjoillaan. Kuoroihin sinua suorastaan kaivataan.

5. Diakonian vapaaehtoiset toimivat manna-ruokailuissa, leireillä ja tapahtumissa apuna. Kiinnostaisiko?

6. Kaikki se muu, mitä en nyt tässä hötäkässä muista (anteeksi toimijat). Eli tekemistä on. Jos et jaksa lähteä, rukoilla voi aina – niin tämän yhteisen kirkkomme kuin ihmistenkin puolesta.

Ei tule aika pitkäksi seurakunnassa. Ensi syksynä on meillä Nilsiässä koulutus vapaaehtoisille. Tule mukaan, niin etsitään tehtävä, joka tuo sinulle iloa ja jossa tunnet itsesi tarpeelliseksi. Tietoa siitä ja tästä kaikesta on netissä ja lehdissä.

Mutta tärkeintä on se, että sinä olet tarpeellinen ja sinulla on oma paikkasi – jo kasteessa saatu, seurakunnan keskellä.