Rippikoulu vähentää yksinäisyyttä

25.9.2019

Teksti: Kirkon viestintä

Kuva: Kirkon kuvapankki/Jussi Vierimaa

Vuonna 2019 rippikouluun osallistuneet nuoret antoivat rippikoululle arvosanaksi kiitettävän 9-, selviää Suomen ev.lut. kirkon kyselystä.

Itsearviointikysely on osa vuoden 2017 rippikoulu-uudistusta. Kyselyyn vastasi 15 000 nuorta.

Nuoret ovat tyytyväisimpiä turvallisuuteen, viihtyvyyteen ja hyvään yhteishenkeen. Yli 90 prosenttia koki, että rippikoulussa saa olla oma itsensä.

”Ripariryhmä oli tosi hyvä. Kaikki tuli toimeen suurimmaksi osin, eikä kenenkään tarvinnut olla yksin. Pystyin sanomaan, mitä oikeasti ajattelin”, kertoo rippikoululainen Olivia Jokiniemi.

Kirkkohallituksen rippikoulutyön asiantuntija Jari Pulkkisen mukaan rippikouluun on viime vuosikymmenien aikana panostettu paljon.

Työntekijöitä ja vapaaehtoisia on riittävästi, on järjestetty koulutusta sekä kehitetty rippikoulua niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Erityisesti kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin on kiinnitetty huomiota.

”Rippikoululla on iso merkitys ystävyyssuhteiden kannalta”, Pulkkinen sanoo.

”Vaikka moni nuori kärsii yksinäisyydestä ja mielenterveysongelmista, rippikoulu tukee positiivisesti nuorten mielenterveyttä”, Pulkkinen jatkaa. Rippikoulu lisää yhteisöllisyyttä, jolla on suuri merkitys koetun yksinäisyyden vähentymisessä.

Löydä oma riparisi!
Kuopion seurakuntien ilmoittautuminen 30.9.-13.10.2019.

Siilinjärven seurakunnan ilmoittautuminen 30.9.2019 saakka