Uutena luottamushenkilönä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Mediakortti   |   Yhteystiedot   |   Palaute   |   Sivukartta   |   a- A  A+

Kuopion ja Siilinjärven evankelisluterilaisten seurakuntien lehti

Ajankohtaista

Uutena luottamushenkilönä

29.5.2019

Teksti: Oke Vainikainen

Kuvat: Timo Hartikainen

Käsitykseni ja kuvani kirkosta on muuttunut näiden muutaman kuukauden aikana seurakunnan luottamushenkilön roolissa oltuani.Ajattelen lähinnä omaa kotiseurakuntaani, Männistön seurakuntaa. Käsitykseni kirkosta ei varsinaisesti ole näin lyhyellä ajalla muuttunut, mutta hallinnon toteuttamisesta ajatukseni ovat muuttuneet kyllä jonkin verran. 

Hyödyllistä tietoa olen saanut paljon. Olen päässyt jotenkin sisälle seurakuntayhtymän ”systeemiin” ja asiat ovat selkiintyneet. Esille on myös tullut yllättäviäkin asioita, joihin luottamushenkilönä voin vaikuttaa. 

On hienoa, kun saa olla vaikuttamassa ja käyttämässä puheenvuoroja myös seurakuntayhtymän hallinnon edustajien kanssa. Hyvä niin. 

Meidän luottamushenkilöiden olisi mielestäni oltava enemmän esillä seurakunnassa, koska seurakuntalaiset ovat äänestäneet meitä ja halunneet, että edustamme seurakuntaa. Se, että olemme tietenkin läsnä kokouksissa, ei yksinään riitä. 

Olisi hyvä, jos me kävisimme messuissa ym. seurakunnan tilaisuuksissa ”näyttäytymässä” mahdollisimman ahkerasti. Näin olisimme seurakuntalaisten helpommin tavoitettavissa. Messussa liturgi voisi ehkä mainita seurakuntalaisille mahdollisuudesta jutella luottamushenkilöiden kanssa. Tämä olisi yksi kanava toiveiden tai muun sellaisen kulkeutumisesta papeille ja muillekin työntekijöille. 

On ollut aina ilo auttaa seurakuntaa jo yli 15 vuoden ajan. Sen, että saan olla nyt luottamushenkilönä, koen olevan Jumalan johdatusta. Siunausta ja hyvää kesää kaikille!

Oke Vainikainen 
Männistön seurakunnan seurakuntaneuvoston ja 
yhteisen kirkkovaltuuston jäsen