Palanen elämää tuo hyvän mielen
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Mediakortti   |   Yhteystiedot   |   Palaute   |   Sivukartta   |   a- A  A+

Kuopion ja Siilinjärven evankelisluterilaisten seurakuntien lehti

Arkisto

Palanen elämää tuo hyvän mielen

27.12.2018

Teksti: Heli Haring

Kuva: Tuija Hyttinen

Itsenäisyyspäivän alla avautui uudenlainen verkkokauppa, josta voi ostaa esimerkiksi harrastuksen oman paikkakunnan nuorelle tai elämyksen varattomalle perheelle. Palanen elämää -sivusto on Suomen Setlementtiliiton lanseeraama ja sen tuotevalikoimassa on aluksi noin 30 tuotetta tai hanketta, joita setlementtiyhdistykset toteuttavat kymmenellä eri paikkakunnalla. Mukana on myös Kuopio.

”Useissa verkkokauppamme tuotteissa korostuvat lasten ja perheiden yhdenvertaiset mahdollisuudet esimerkiksi päästä harrastamaan”, Kuopion Setlementti Puijolan viestintäpäällikkö Katja Hedberg selvittää.

Miten tämä poikkeaa muista verkkokaupoista?

”Ydinasia on paikallisuus – kuten setlementtityössä yleensäkin. Ostaja päättää itse, mille paikkakunnalle ja millaiseen toimintaan hänen lahjoituksensa käytetään. Osa tuotteista kokoaa ihmisiä yhteen tapahtumien ja yhteisen tekemisen kautta. Ostamalla tuotteitamme pääsee siis muun muassa lisäämään yhteisöllisyyttä.”

Montako tuotetta Kuopiosta on tarjolla?

”Alkuvaiheessa lähdimme liikkeelle kolmella tuotteella, joista yksi liittyi jouluun. Näin joulun jälkeen verkkokaupan kautta on mahdollista tukea lasten, vanhusten ja maahanmuuttajien yhteistä Kasvimaakerhoa Puijolan Kompassissa. Toinen tuote on kulttuurikokemuksen järjestäminen maahanmuuttajataustaiselle tytölle tai nuorelle naiselle. Tuotevalikoima laajenee ajan myötä. Meille on jo nyt tullut paljon yhteydenottoja, joissa ihmiset esittävät omia ideoitaan siitä, millainen voisi olla hyvä tuote. On esimerkiksi toivottu vanhusten ja omaishoitajien huomioimista.”

Millaista kiinnostusta verkkokauppa on herättänyt?

”Kiinnostus on ylittänyt odotuksemme ja kauppa on käynyt. Saimme mukaan myös joitakin yrityksiä, jotka halusivat kanavoida joulumuistamisiin varatut rahat setlementtien kautta aineettomiin lahjoihin. 

Toivomme ja uskomme, että juhlan muuttuessa arjeksi ihmisten innostus tämänkaltaiseen hyvän mielen tuottamiseen jatkuu. Tällaiselle on selkeä tilaus.”