Ekumeeninen vaellus palkittiin

Ekumeeninen vaellus palkittiin

Kuva: Harri Peiponen

Suomen Ekumeenisen Neuvoston hallitus on palkinnut Kuopion alueen ekumeenisen pääsiäisvaelluksen Vuoden 2018 Ekumeeninen teko-tunnustuksella. Vaelluksen järjestäjinä olivat Kuopion Kallaveden ev.lut. seurakunta, Kuopion ortodoksinen seurakunta, Syvänniemen kyläyhdistys, Eevantalo ja Karttulan vapaaseurakunta.

Kuopiossa vaellettiin pääsiäisenä toista kertaa. Toisena pääsiäispäivänä vaellettiin 17 kilometrin matka Karttulan kirkosta Syvänniemelle. Päivä alkoi aamuisella jumalanpalveluksella Karttulan kirkossa, jonka jälkeen vaellettiin Vapaaseurakunnan kirkon, Savikosken, ortodoksihautausmaan ja Sourun ruukin kautta tsasounalle ja Syvänniemen luterilaiseen kirkkoon. Vaellus päättyi yhteiseen ruokailuun Eevantalolla.

Matkan varrella rukoiltiin, laulettiin, mietiskeltiin ja kuultiin alueen historiaa. Kristuksen kuolleista nouseminen oli kristittyjen yhteinen ilonaihe ja isä Harri Peiponen huudattikin ortodoksiseen tapaan vaeltajia tsasounalla. Valmistelut oli aloitettu jo edellisenä syksynä ja polut katsottu valmiiksi. Lunta oli vielä vaelluksen aikana lähes metri ja lisää tuli sakeasti. Reittejä piti hiukan avata moottorikelkalla. Lumi ei kuitenkaan vaeltajia pelästyttänyt, vaan matkassa kulki yli 50 ihmistä.