Rakkautta lahjapaketissa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Mediakortti   |   Yhteystiedot   |   Palaute   |   Sivukartta   |   a- A  A+

Kuopion ja Siilinjärven evankelisluterilaisten seurakuntien lehti

Arkisto

Rakkautta lahjapaketissa

28.11.2018

Kolumni | Jenni Niskanen

 

Tänä vuonna ostan lapsilleni yhdet lahjat. Loput lahjat haluan antaa tekojen ja läsnä olemisen muodossa. En tiedä osataanko arvostaa näitä aineettomia lahjoja juuri silloin, kun pakettien avaamisen aika on, mutta ehkä näiden lahjojen arvon näkee elämän eteenpäin mennessä - myös mukana kulkevana tunteena. Itse toivon lahjaksi rauhallista mieltä ja sopivan määrän kiireetöntä aikaa.

Aineettomista lahjoista toivon riittävän iloa läpi elämän. Paketoin aineettomiin lahjapaketteihin lupauksen siitä, että kuuntelen lapsiani silloin, kun heillä on minulle asiaa, luen heille iltasadun iltaisin, järjestän riittävästi aikaa kiireisen arjen keskellä myös sille, että he voivat rauhassa leikkiä kotona, katson heidän tekemiään esitysnumeroita milloin missäkin, lupaan pitää heistä hyvää huolta ja olla turvana heidän vierellään.

Nämä asiat voivat tuntua itsestäänselvyyksille, mutta ovatko ne sitä aina kuitenkaan? Kiire voi haastaa kyvyn kuulla, mitä toisella on sanottavaa, tai kyvyn nähdä toinen ihminen riittävän hyvin. Ei ole aikaa ehkä kuunnella itseäänkään.

Palatakseni omaan lahjatoiveeseeni, rauhallinen mieli ja kiireetön aika ovat tässä ajassa tärkeitä lahjoja. Elämä on pirstaleista. Se haastaa ihmismielen ja myös ihmisten välisen yhteyden. Oma lahjatoiveeni on tärkeä siitäkin syystä, että vanhempien hyvinvointi vaikuttaa lapsiin: huolehtimalla myös itsestäni voin pitää paremmin kiinni lapsilleni luvatuista lahjoista.