Teit meistä kauniin
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Mediakortti   |   Yhteystiedot   |   Palaute   |   Sivukartta   |   a- A  A+

Kuopion ja Siilinjärven evankelisluterilaisten seurakuntien lehti

Arkisto

Teit meistä kauniin

29.8.2018

Kolumni | Kirsi Soininen

Olen onnellinen, sillä ympärilläni on aina ollut paljon viisaita ihmisiä.

Kaksi heistä elää valitettavasti enää vain muistoissamme ja lukuisissa kudotuissa villasukissa ja muissa taidokkaissa käsitöissä.

Kummallekin näille rakkaille ihmiselle oli luonteenomaista se, että he saivat muut ihmiset tuntemaan itsensä paremmiksi.

Kumpaakin näistä naisista leimasi kyky kuunnella ja hyväksyä ehdoitta. He olivat aidosti kiinnostuneita toisesta ihmisestä, hänen ajatuksistaan ja näkemyksistään.

Nämä kaksi viisasta ihmistä saivat minut tuntemaan, että olin maailman tärkein sillä hetkellä heille. Heidän tapaamisensa jälkeen jäi sydämeen valo loistamaan. Heillä oli taito sytyttää toinen kukoistamaan.

Olen pohtinut heitä paljon viime aikoina, kun huomaan liian usein elämän olevan yhtä kilpajuoksua, jatkuvaa kilpailua siitä kuka saa eniten huomiota, kenen ääni tulee eniten kuulluksi, kuka on nokkelin tai kenen vitsit naurattavat eniten. Huomionkipeys, kateus ja kauna saastuttavat. 

Tämä on murheellisten tarinoiden kilpailu, jossa voitto syntyy väärin periaattein.

Meillä kaikilla on suuri tarve tulla kuulluksi ja nähdyksi. Haluaisin, että kilvoittelisimme sydämen sivistyksestä. Siitä, kuinka monen ihmisen me saamme ympärillä kukoistamaan ja tuntemaan itsensä hyväksi – ehdoitta. Kuinka monta nuorta me saisimme uskomaan itseensä kertomalla, että hän riittää sellaisenaan.

Että näin on hyvä. Elämä on riittävän hyvää. Tätä on minusta myös johtajuus parhaimmillaan: luoda työyhteisöön hyväksyvä, merkityksellinen, turvallinen ilmapiiri ja saada ihmiset hehkumaan ja hyödyntämään luovuuttaan ja taitojaan. Kaikkien pitäisi voida tuntea olevansa tärkeä työyhteisössään.

Heitänkin sinulle haasteen: kuinka monta ihmistä sinä saat tänään kukoistamaan?