Jumalan kämmenellä – kaikille tilaa on

Jumalan kämmenellä – kaikille tilaa on

29.8.2018

Teksti: Leena Korhonen

Siilinjärven seurakunnan kirkkovaltuutettu ja kirkkoneuvoston jäsen

Kuva: Sini-Marja Kuusipalo

Kotiseurakunnassani Siilinjärvellä seurakunnan lapsityö on viettänyt 50-vuotisjuhlavuotta. Seurakuntalaisena, mummona ja luottamushenkilönä tästä juhlavuodesta on saanut olla erityisen iloinen.

Yli puolet seurakunnan olemassaoloajasta lapset ja nuoret ovat olleet vahvasti mukana seurakunnan toiminnassa. Sukupolvet ovat saaneet arvokkaita ja kantavia eväitä elämään niin päiväkerhoista, pyhäkouluista, nuorten kerhoista, musiikista kuin myös lukemattomista seurakuntaelämän tapahtumista ja toiminnasta.

Seurakunnasta saatu kristillinen sanoma kaikuu usein kerhopäivän jälkeen myös kotona. Esimerkiksi kerhoissa opitut laulut ja leikit tuovat sanomaa kotiin vanhemmille ja isovanhemmillekin.

Pari viikkoa sitten seurakuntamme kesäkirkossa julkaistiin juhlavuoden kunniaksi päiväkerhoista tuttua musiikkia juhlalevynä, iloksi meille kaikille. Voiko syvällisemmin tuntea olevansa Jumalan kämmenellä kuin kuullessaan sanoman lasten innokkaasti laulamana?

Kun keskusteluissa kuulee ajoittain kirkkoa arvosteltavan voimakkaastikin jäykistä rakenteista, olisiko meidän syytä nähdä ja kuulla lasten suusta se lämmin ja ymmärtävä totuus, jota kirkkomme meille monin tavoin tarjoaa?

Minulle on erityisen arvokasta, että seurakunnassamme saa olla omana itsenään, juuri sellaisena kuin on.

Hengellinen toiminta on laaja-alaista ja ihmistä kuullaan. Ihmisinä olemme erilaisia ja nämä asiat koetaan hyvin eri tavoin.  Toivon, että lapsityön juhlalevy kaikuu monissa kodeissa sekä herättää ja rohkaisee siellä kristillisen perinteen vaalimiseen niin vanhempia kuin isovanhempiakin. Elämän taidot opitaan kotona.

Ja näin kotikirkko, sen moninainen toimintakin, voi saada uudenlaista ulottuvuutta. Se voi lähentyä sekä antaa rohkeutta hakeutua myös luottamustoimiin.