Lupsakoiden ihmisten seurassa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Mediakortti   |   Yhteystiedot   |   Palaute   |   Sivukartta   |   a- A  A+

Kuopion ja Siilinjärven evankelisluterilaisten seurakuntien lehti

Arkisto

Lupsakoiden ihmisten seurassa

27.6.2018

Teksti ja kuva: Anna-Maria Päivärinta

Kesäisellä torilla kulkijan nenään kantautuu ihana mansikoiden ja leivonnaisten tuoksu. Asiakkaat täyttävät kahvikojut ja musiikki soi. Kuopion kauppatori on tarjonnut monipuolisia kauppoja ja elämyksiä nyt jo 200 vuotta.

Torielämän vilkkaudesta huolehtii osaltaan joukko työntekijöitä, johon kuuluu myös Kuopion torivalvoja Johannes Teppo Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksestä.

Minkälaista torivalvojan arki on?

”Työssäni tapaan paljon ihmisiä ja esimerkiksi pidän yhteyttä yhteistyökumppaneihin. Työnkuvaan kuuluu myös tapahtumasuunnittelu ja somemarkkinointi. Tällä hetkellä kesän festivaalit työllistävät paljon. Kiirettä pitää!”

Mitä Kuopion tori sinulle merkitsee?

”Kuopion tori merkitsee minulle ennen kaikkea lupsakoita ihmissuhteita. Olen itse Joensuusta kotoisin ja olin ensin puolitoista vuotta kotona lasteni kanssa. Nyt olen päässyt sosialisoitumaan tänne Kuopioon ja olen huomannut, että kuopiolaiset ja savolaiset ovat aika mukavaa porukkaa. Tori on vilkas kauppapaikka, ja sen lisäksi se on kohtauspaikka.”

Miten toria juhlitaan?

”Meillä on ollut erilaisia tapahtumia ympäri vuoden, mutta varsinainen juhla on tulossa 20. lokakuuta. Kesällä sitä ennen kuitenkin tapahtuu paljon, mihin kannattaa osallistua. Parhaat palat voi käydä katsomassa nettisivuilta osoitteesta www.kuopiontori.fi.”

 


Kurkistus menneisyyteen

200-vuotisen taipaleensa kunniaksi torin historiaan voi tutustua vertailemalla vanhaa ja uutta torimaisemaa rinnakkain torin ympäristöön tulevien valokuvien avulla.

Historiakuvat pyritään sijoittamaan torille samoille paikoille, kuin ne on aikanaan kuvattu.

Kuvamaisemat rakennetaan juhlavuoden aikana. Ensimmäiset kuvat sijoitettiin paikalleen kesäkuun alussa.