25.4.2018

Tiina Viljakainen

Kallaveden seurakuntaneuvoston varajäsen

Haluan puhua niitten seurakuntalaisten puolesta, joille kirkkoon kuuluminen ei ole ensisijaisesti uskon asia. Sen sijaan kirkko on rakas ja tärkeä, koska se on meidän henkinen kotimme, meidän arvojemme ja kulttuurimme perusta.

Monista tuntuu siltä, ettei usko enää Jumalaan. Yhtä moni miettii, onko koskaan uskonutkaan ja että vaikka kuinka rukoilee, apua ei saa. Tilanne ei ole mitenkään kummallinen.

Näkymättömiin asioihin tarttuminen vain on tällaista. Välillä niistä saa kiinni, välillä ote irtoaa.

Kirkko on yhteisö, joka haluaa hoitaa ja tukea jäseniään elämän kaikissa vaiheissa.

Jokainen seurakuntalainen on kutsuttu tähän palveluun ja lähimmäisen tehtävään omalla paikallaan ja omine lahjoineen.

Minulle kirkko on paikka hiljentymiseen. Paikka, jossa voin rauhoittua päivän arjesta.

Nykypäivänä tuntuu, että meillä on aina kiire. On kiire töihin, kouluun, harrastuksiin ja kenellä mihinkin. Pysähdymmekö koskaan, osaammeko pysähtyä?

Jos elämä on buukattu liian täyteen, niin milloin on aikaa itsellemme.

Minä löysin paikan ja ajan itselleni täältä Kallaveden seurakunnasta, täällä minäkin hetkeksi pysähdyn.

Pysähtymistä ja läsnäoloa kannattaa harjoitella yhdessä, se lisää merkityksellisyyden tunnetta ja auttaa huomaamaan hyviä asioita ympärillämme.

Uskon ja toivon, että kirkossa olisi tilaa ihmettelijöiden klubille, paikalle, jossa erilaisia elämänkatsomuksia omaavat ihmiset voisivat kohdata ja pohtia elämän kysymyksiä, avoimesti ja rehellisesti, ilman valmiita vastauksia.

Kirkko pitää yllä perinteitä ja uskaltaa uudistua, kirkko tarjoaa tukea ja turvaa, edistää oikeudenmukaisuutta ja rohkaisee tekemään hyvää. Kirkko tekee paljon hyvää.

Seurakuntamme toiminta on monipuolista ja seurakuntalaisiamme palvelevaa.

Toimintaa on työaloittain ja ikäryhmittäin ja kaikille yhdessä.

Sinäkin, joka et oikein tunne kuuluvasi joukkoon, aktivoidu.