Evakossakin soi

28.2.2018

Teksti: Ulla Remes

Kuva: Kuopion Musiikkikeskus

Kuopion kaupunginorkesterilla on jännittävä kevät. Orkesteri muutti Kuopion Musiikkikeskuksesta remontin vuoksi ja harjoittelee Linnanpellon koulun salilla. Esiintymispaikat vaihtelevat viikoittain, ja evakosta huolimatta orkesteri tarjoaa yleisölle keväällä yli 30 omaa konserttia.

Kuopion Musiikkikeskuksen ja kaupunginorkesterin uutena johtajana aloittaa 1.3.2018 Katariina Kummala. Uuden ylikapellimestari Jaakko Kuusiston sopimuskausi käynnistyy elokuussa 2018.

Mitä Musiikkikeskuksella remontoidaan, tiedottaja Elina Prepula?

Vanhentuneet talotekniikkajärjestelmät ja konserttisalin istuimet uusitaan. Suuri osa korjaustöistä jää yleisöltä piiloon. Kävijä voi huomata sisäilmaolosuhteiden paranemisen ja uudistuvat käytävät ja lämpiöiden katot. Musiikkikeskus avautuu yleisölle ja tapahtumajärjestäjille syyskuun 2018 alussa. Talon oppilaitokset palaavat vuoden 2019 alussa.

Minne kaupunginorkesteri jalkautuu nyt?

Kolmannes kevään konserteista soi kaupunginteatterin Minna-näyttämöllä ja muut konsertit järjestetään eri tiloissa ympäri Kuopiota ja maaseutupitäjiä, muun muassa Kuopion kaupungintalolla, yliopistolla, kirkoissa ja kouluissa. Uutena yhteistyönä toteutettiin vanhojen tanssit Kuopio-hallissa 16.2. neljän lukion ja orkesterin voimin.

Millaista seurakuntayhteistyötä nyt tehdään?

Kaupunginorkesteri konsertoi eri seurakuntien alueilla. Hiljaisen viikon musiikkitarjonnan aloittaa 25.3. Kuopion tuomiokirkossa J.S. Bachin Johannes-passio. Kuoro-osuuksia tulkitsemassa on myös Kuopion Tuomiokirkon Kamarikuoro.

Pääsiäisen tunnelmiin päästään myös maaseutupitäjissä. Konserteissa kuullaan mm. Tomaso Albinonin Adagio sekä J.S. Bachin ja Johann Pachelbelin musiikkia. Konsertit järjestetään 26.3. Riistaveden seurakuntasalissa sekä 27.3. Maaningan ja 28.3. Nilsiän kirkoissa. Lisäksi kaupunginorkesterin Sinfoniasarja-konsertti 18.4. soi Kuopion tuomiokirkossa Kuopion ja Mikkelin kaupunginorkesterien yhteiskokoonpanon voimin.

Lue lisää konserttiohjelmistosta tapahtumaliitteen näköislehdestä sivulta 3.