Pidetään kiinni Raamatusta

Lähikuvassa

Pidetään kiinni Raamatusta

Teksti ja kuva: Kaija Vuorio

Harva todella nousee latvasta puuhun, mutta näin kävi nilsiäläiselle Hannu Tervoselle. Hän aloitti kirkollisen luottamusmiesuransa korkeimmalta oksalta eli kirkolliskokouksesta vuonna 2004.

Kirkolliskokoukseen hänet valittiin vanhoillislestadiolaisten ehdokkaana kuopiolaisten listalta, jota oli koottu Kuopiosta ja lähitienoilta kuopiolaisen ehdokkaan läpiviemiseksi. Tervonen valittiin, mutta kuopiolaisena vain siltä osin, että Kuopio ja Siilinjärvi ovat samaa Rauhanyhdistystä.

Tervonen muutti Siilinjärveltä Nilsiään ja oli ennen kuntaliitosta Nilsiän kirkkovaltuuston puheenjohtaja. Hänet valittiin sittemmin Järvi-Kuopion seurakuntaneuvoston lisäksi Kuopion yhteiseen kirkkoneuvostoon ja kirkkovaltuustoon.

Rauhanyhdistyksen asianajaja hän ei ole, vaan sanoo toimivansa luottamustehtävissä kirkon jäsenenä.

Tervonen suhtautuu kirkkoon pragmaattisesti, arvostavasti ja avoimin kortein. Tunnustusta häneltä saa myös Kuopion seurakuntayhtymä, joka on hoitanut asioita hyvin ja tasapuolisesti.

Tervonen on valtakunnallinen vaikuttaja myös omiensa joukossa Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) johtokunnan jäsenenä. SRK on viimeaikaisissa keskusteluissaan linjannut, että lestadiolaiset pysyvät kirkossa niin kauan kuin heidät kirkossa hyväksytään.

Tervonen haluaisi pitää luottamusmiehenä huolta, että kirkossa toimittaisiin perustehtävän mukaisesti Jumalan sana edellä. Messun ja kirkollisten toimitustenkin pitäisi sisältää enemmän Raamatun selitystä.

”Monessa asiassa tasa-arvo nostetaan kaiken yläpuolelle. Kirkon pitäisi pysyä tasapainossa kirkossa hyväksytyn opetuksen ja piispainkokousten, kirkkojärjestyksen, tunnustuskirjojen ja kirkolliskokouksen päätösten ohjailussa.”