Nyt nallelle puheenvuoro

Nyt nallelle puheenvuoro

28.2.2018

Teksti ja kuva: Esko Taskinen

Nallet hoitajineen olivat seurakuntakodin lähes täydessä kirkkosalissa kiittämässä ja saattelemassa Sotkamoon siirtyvää Aliisa-kanttoria hänen viimeisenä työpäivänään Tuusniemellä. Nallekirkon aiheena oli ystävyys. Lasten ja aikuisten nallet saivat esittäytyä alussa ja tutustua toisiinsa. Hyvin tulivat toimeen kaikenkarvaiset nallet keskenään.

Markuksen evankeliumissa olevat Jeesuksen sanat opetuslapsilleen: ”Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta”, toteutuivat nallekirkossa. Aluepappi Paula Hagman-Puustisen keskustelevassa saarnassa oli aiheena ystävät ja Jeesus parhain ystävämme. Tunnelma oli välitön ja iloinen. Virret laulettiin lasten laulukirjasta. Kaikki kutsuttiin siunattavaksi alttarille.

Seurakuntayhteys muodostuu usein jo lapsuuden perheessä. Tilaisuuden lopussa muistettiin ja kiitettiin Aliisa Lukkari-Syrjäniemi -kanttoria Järvi-Kuopion seurakunnan hyväksi tekemästään pitkäaikaisesta, ansiokkaasta ja monipuolisesta työstä. Häntä muistettiin Jumalan siunauksin ja monin lauluin ja lahjoin. Lopuksi nautittiin yhdessä maukas lounas.