Jumalan kämmenellä jo 50 vuotta

Jumalan kämmenellä jo 50 vuotta

31.1.2018

Teksti ja kuva: Sini-Marja Kuusipalo

Päiväkerhotyö Siilinjärvellä täyttää 50 vuotta. Viisikymppisiä juhlitaan Jumalan kämmenellä -teemalla pitkin vuotta. Sunnuntaina 18.2. Siilinjärven kirkon messu ja juhla käynnistävät juhlaviikon, jolloin päiväkerhoissa on avoimet ovet kaikille kiinnostuneille. ”Siilinjärvellä on paljon lapsiperheitä ja pikkulapsia. Kerhot ovat kysyttyjä, mutta uudetkin lapset ovat tervetulleita. Nyt on hyvä tilaisuus tulla kurkkaamaan, mitä me kerhossa teemme”, seurakunnan lastenohjaajat Pirjo Ahonen ja Virpi Rissanen kertovat.

Kerholaulut levyksi

Keväällä päiväkerholaiset ohjaajineen työstävät kanttori Vesa Kajavan johdolla levyn suosituista kerholauluista. ”Jumalan kämmenellä -laulu on ehdottomasti mukana”, Pirjo Ahonen sanoo. Levy julkaistaan laulajaisissa syksyllä.

Lisäksi lauluja lauletaan Siilinjärven torilla toukokuussa kerhojen avoimessa kevätjuhlassa. ”Tällä kertaa juhlimme keskellä kylää. Kuka tahansa voi osallistua juhlaan”, lastenohjaajat korostavat.

Syksyllä lasten luovuutta nähdään Jumalan kämmenellä -taidenäyttelyssä.

Kummin kanssa uimaan

Juhlavuonna seurakunta kannustaa kummeja ja kummilapsia viettämään yhteistä aikaa. ”Lahjoitamme kaikille päiväkerholaisille uimaliput, jotka he voivat käyttää yhdessä oman kumminsa kanssa”, Pirjo Ahonen kertoo.

”Kummit ovat tervetulleita elämään juhlavuotta kerholaisten kanssa myös tapahtumissa ja jumalanpalveluksissa”, lastenohjaajat kutsuvat.

Tänä vuonna Siilinjärven seurakunnassa kokoontuu 10 päiväkerhoryhmää 3–5-vuotiaille. Kerholaisia on kaikkiaan 140. Päiväkerho on pyhäkoulun ohella seurakunnan pitkäikäisintä viikkotoimintaa lapsiperheiden parissa.

”Olemme kiitollisia siitä, että vanhemmat ovat tuoneet lapsiaan 50 vuoden ajan päiväkerhoihin. Suuri kiitos heille!”, Virpi Rissanen kiittää.