Nuoret duuniin
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Mediakortti   |   Yhteystiedot   |   Palaute   |   Sivukartta   |   a- A  A+

Kuopion ja Siilinjärven evankelisluterilaisten seurakuntien lehti

Arkisto

Nuoret duuniin

31.1.2018

Teksti ja kuva: Ulla Remes

Työntekijöitä ja työnantajia kasvotusten. Nuorille töitä, yrittäjyyttä lisää. Kaikkea tätä on päättyvä kolmivuotinen Nuoret duuniin -hanke pitänyt sisällään. Maakuntaan juurtuvia työmuotoja ovat Työllisyysviikko ja Megatärskyt.

Mikä ihmeen Työllisyysviikko, hankkeen projektisuunnittelija Annika Ojala?

Maakunnallinen Työllisyysviikko Pohjois-Savossa on 19.–27.2. Se edistää työllisyyttä, yrittäjyyttä ja uraohjausta. Kuntien työttömyyttä pyritään vähentämään yhdellä prosenttiyksiköllä. Työllisyysviikko on Nuoret Duuniin 2017 -hankkeen toinen päätuote, jota kuntien vuosikalenteriin on juurrutettu.

Mitä työllisyysviikon aikana tapahtuu?

Sadat toimijat järjestävät paikallisin voimin työllisyystekoja ja runsaasti tapahtumia. Työnhakijoille annetaan konkreettista apua työllistymiseen. Työnantajat ja työnhakijat kohtaavat muun muassa Minimegatärskyillä Pielavedellä sekä Mikrorekry-tapahtumassa Kuopiossa.

Työnantajille viikko tarjoaa mahdollisuuden löytää uusi osaajia yritykseen ja saada tietoa eri palveluista. Kunnat ovat myös haastaneet työnantajia avaamaan ovensa Työllisyysviikolla.

Mitkä ihmeen Megatärskyt?

Megatärskyt on rekrytointi, yrittäjyys- ja uraohjauskiertue, joka kulkee Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Sinne matkustetaan osallistumaan pienemmiltä paikkakunnilta.

Mikä on parasta näissä talkoissa?

Hankkeen asiakkaista työllistyi 55 prosenttia, yrittäjyysvalmennuksen kävi 55 nuorta. Kolmetoista nuorta perusti oman yrityksen. Parasta on nähdä nuorten välittömyyttä ja unelmia, nuoret osaavat sanoa mitä ajattelevat. Esimerkiksi se hetki, kun näkee nuoren saavan ensimmäisen työpaikkansa, on hieno ja hiljentävä.

 


Seuraa Työllisyysviikkoa www.tyollisyysviikkosavo.fi