Kummin kanssa matsiin

21.12.2017
Teksti: Heli Haring

Kuva: Teemu Soini

Syyskuun lopulla oli Kuopion Savon Sanomat Areenalla aivan omanlaisensa tunnelma. Jo hyvissä ajoin ennen KuPS–HIFK -jalkapallopelin alkua paikalle oli saapunut poikkeuksellisen paljon porukkaa. Eikä mitä tahansa jalkapallon ystäviä, vaan kummeja kummilapsineen.

Tero Vainikainen tuli KuPSin peliin yhdessä kummipoikansa Aatu Pantsun kanssa.

”Näin mainoksen, että tällainen kummitapahtuma on tulossa ja ajattelin, että tässähän on meille Aatun kanssa kiva yhteinen juttu”, Vainikainen selvitti.

”Tosi mahtavaa, että jotkut ovat nähneet vaivaa järjestääkseen vähän uudenlaista toimintaa.”

Aatu on käynyt ahkerasti KuPSin peleissä isänsä kanssa.

”Nyt hän kuitenkin oli ilmoittanut isälleen, ettei tämän tarvitse tulla, koska tänään vietetään nimenomaan kummin kanssa yhteistä aikaa”, Vainikainen nauroi.

Kaksikko viihtyi ennen pelin alkua seurakunnan toimintapisteellä, missä muun muassa sai testata taitojaan pallon pompottelussa ja kuvauttaa itsensä KalPan maskotin Ruusterin kanssa.

Illan pelin suhteen Aatulla oli selvät visiot.

”KuPS voittaa 2–0.”

Uusi brändi

Illan ottelu oli osa kirkon uutta Kumminkaa.fi -brändiä. Kyseisellä brändillä kirkko tahtoo vahvistaa läsnäoloaan kummien ja kummilasten elämässä. Yhtenä konkreettisena esimerkkinä tästä ovat Kummipelit, joita jalkapallon lisäksi voidaan järjestää myös esimerkiksi jääkiekon, salibandyn ja koripallon puolella.

Peleihin kutsutaan kummeja kummilapsineen muun muassa seurojen lipputarjouksilla. Seurakunnat ovat peleissä mukana järjestämässä monenlaista ohjelmaa ennen peliä ja erätauoilla.

Kuopiossa seuraava Kummipeli järjestetään lauantaina 30.12. KalPa–Pelicans -ottelun merkeissä.

Merkittävä luottamustehtävä

Kummius on merkittävä luottamustehtävä. Suomessa syntyy vuosittain noin 100 000 uutta kummisuhdetta.

”Usein kummit miettivät mitä oman kummilapsen kanssa voisi tehdä. Tähän haasteeseen seurakunnat ovat tarttuneet. Viime vuosilta hyviä esimerkkejä Kummipelien lisäksi ovat olleet kummipäivät, kummiristeilyt ja kummileirit”, seurakuntakasvatuksen asiantuntija Jari Pulkkinen Kirkkohallituksesta kertoo.

Kuopion seurakuntayhtymän nuorisosihteeri Hanna Kärsämä hääri seurakunnan toimintapisteellä syyskuun Kummipelissä.

”Kova kuhina tässä on käynyt koko ajan. Kuopiossa järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Kummipeli ja jos kaikki menee hyvin, toivomme tästä pysyvää käytäntöä.”

”Haluamme tehdä positiivisessa hengessä yhteistyötä KuPSin ja KalPan kanssa.”

Kärsämän mukaan on todella hienoa, että kirkko voi olla erilaisin tavoin mukana tukemassa kummisuhdetta.

”Kummius on elinikäinen ihmissuhde, ja mikä olisikaan parempi tapa vahvistaa suhdetta kuin viettää aikaa oman kummilapsensa kanssa – olipa kyse sitten minkä ikäisestä kummilapsesta tahansa.”

Kummipeli KalPa–Pelicans la 30.12. klo 17 Niiralan Montussa

Kummilapsi otteluun istumapaikalle puoleen hintaan päätykatsomoissa

Paljon yhteistä ohjelmaa kummille ja kummilapselle.

Rintanappien painaminen yhdessä kummin kanssa.

Yhteiskuva kummin ja KalPa-pelaajien sekä KuPS-pelaajien kanssa

Omat kuvat voi tägätä #Kumminkaa ja samalla osallistut arvontaan.

Mahdollisuus osallistua Kumminkaa-luistelukisaan erätauolla, huom. omat luistimet mukaan!